Lupta pentru Mariupol continuă: Ucraina distruge depozite de muniție rusești aflate în apropierea orașului ocupat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Marina ucraineană a efectuat recent un atac cu rachete asupra depozitelor de muniții din apropierea orașului ucrainean Mariupol, ocupat de Rusia, potrivit unei declarații din 17 septembrie.

În noaptea de 13 septembrie 2024, o unitate de rachete a Marinei ucrainene a lovit depozitele armatei ruse din satul Hlyboke, districtul Mariupol, regiunea Donețk.

Atacul a distrus atât infrastructura de depozitare, cât și tone de muniție pe care trupele ruse le depozitau pentru a le folosi împotriva Ucrainei, a declarat Marina ucraineană.

„Potrivit rapoartelor confirmate, lovitura a distrus atât infrastructura instalațiilor de depozitare, cât și tone de muniție pe care invadatorii le depozitau pentru a fi utilizate pe teritoriul Ucrainei”, a declarat comandamentul.

Localnicii din satele adiacente au raportat o explozie puternică, un incendiu intens și detonări ulterioare. Mai târziu, aceștia au publicat imagini cu urmările exploziilor. Fotografiile publicate prezintă resturi de obuze rusești pentru sistemele de artilerie, în special muniție de 122 mm și 152 mm.

Locația facilităţi militare ruse din satul Hlyboke poate fi considerată ca fiind o zonă situată adânc în spate, deoarece se află la 100 de kilometri de linia de contact.

Având în vedere raza de acțiune și implicarea unei unități navale, se poate presupune că în atac au fost utilizate rachete de croazieră Neptune. În acest caz, racheta a trebuit să survoleze o zonă semnificativă a teritoriilor ocupate, care sunt acoperite de sisteme de apărare aeriană.

Mariupol a fost asediat de forțele ruse între februarie și mai 2022, provocând mii de morți și reducând Mariupol la ruine.

Potrivit estimărilor aproximative ale autorităților, cel puțin 25 000 de persoane ar fi fost ucise în timpul asediului Mariupol. Numărul exact rămâne necunoscut și ar putea fi mult mai mare.

Orașul ucrainean Mariupol, un oraș-port important pe Marea Azov, a devenit un punct focal în războiul ruso-ucrainean în curs. Locația orasului Mariupol la Marea Azov este importantă din punct de vedere strategic atât pentru Rusia, cât și pentru Ucraina.

Pentru Rusia, capturarea Mariupolului ar crea un coridor terestru între Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, și regiunea Donbas, controlată de separatiștii pro-ruși.

Acest lucru ar consolida controlul rusesc asupra unei părți semnificative a coastei de sud-est a Ucrainei. Uzina Azovstal, în special, a jucat un rol crucial în conflict. Tunelurile și fortificațiile sale subterane extinse au oferit o poziție defensivă puternică pentru forțele ucrainene, făcându-l un simbol al rezistenței împotriva asediului rusesc. 

Asediul prelungit al Mariupolului a dus la o criză umanitară devastatoare. Orașul s-a confruntat cu o lipsă gravă de alimente, apă, medicamente și electricitate, ceea ce a dus la suferințe pe scară largă și victime civile.

În concluzie, orașul Mariupol are o importanță strategică imensă în războiul ruso-ucrainean. Valoarea sa economică ca centru industrial și poartă comercială, semnificația sa militară ca locație strategică și fortăreață defensivă, precum și importanța sa emblematică ca simbol al rezistenței ucrainene îl transformă într-un ''premiu'' foarte disputat de ambele părți. Rezultatul bătăliei pentru Mariupol va avea probabil un impact profund asupra cursului războiului și asupra viitorului Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel