Ucraina ar trebui să poată folosi armele pe care le primește împotriva țintelor militare aflate pe teritoriul Rusiei

Cristian Soare |
Data publicării:

În timpul unei vizite la Kiev, mai mulţi congresmenii americani au cerut acordarea unui ajutor mai rapid pentru Ucraina și permisiunea ca ucrainenii să poată utiliza armele furnizate pentru a lovi adânc în interiorul teritoriului rusesc. Congresmenii americani care vizitează Kievul în aceste zile au declarat că împărtășesc preocupările autorităților ucrainene cu privire la necesitatea accelerării asistenței pentru Ucraina, a declarat de congresmanul republican Mike Turner.

,,Suntem aici cu o delegație bipartizană a Congresului pentru a ne arata sprijinul pentru Ucraina. Statele Unite răspund provocării agresiunii rusești continuând să furnizeze arme și sprijin financiar. Ne-am întâlnit cu președintele Zelenski și ne-am exprimat sprijinul pentru conducerea sa și pentru ceea ce realizăm împreună. El continuă să pledeze pentru sprijin aerian suplimentar, apărare aeriană și pentru ca asistența SUA să vină mai repede, iar noi îi împărtășim preocupările", a declarat Turner, potrivit Kyiv Independent.

De asemenea, congresmanul a subliniat că aliații ar trebui să dea Ucrainei permisiunea de a alege ținte militare în interiorul Rusiei.

 

Creșterea producției de arme în Rusia devine o reală problemă

 

,,Cred că Ucraina ar trebui să poată folosi armele care sunt furnizate împotriva unor ținte militare adecvate. Poziția mea este aceeași cu a secretarului general Stoltenberg, și anume că Ucraina nu ar trebui să lupte cu o mână legată la spate, că ar trebui să poată răspunde la atacurile Rusiei, dar și să atace ținte militare", a declarat Mike Turner.

Președintele Comisiei de Informații a Camerei Reprezentanților din SUA a adăugat că Ucraina ar trebui să fie capabilă să reziste producției de arme de război a Rusiei:

,,Una dintre problemele pe care le avem, evident, este creșterea producției de arme în Rusia. Aceasta este o problemă matematică. Și cred că ar trebui să fie posibilă utilizarea forței militare pentru a răspunde și la această problemă".

 

Curajul este în ADN-ul ucrainenilor

 

Congresmanul democrat Betty McCollum a menționat că a fost afectată emoțional de relatările de la Kiev despre răpirea de către ruși a copiilor ucraineni și de atacurile rusești asupra civililor ucraineni. McCollum a subliniat importanța unității între aliați în sprijinirea Ucrainei.

,,Ca americani, ca membri ai Congresului, sprijinim Ucraina în ceea ce privește capacitatea sa de a riposta. Învățăm multe - nu numai cum să contracarăm agresiunea Rusiei, dar învățăm și cum democrațiile, țările NATO, pot sta împreună. Un atac asupra suveranității unei democrații, în opinia mea, este un atac asupra tuturor democrațiilor. Așa că sunt foarte încântată să spun că eu cred că poporul ucrainean se află în fruntea luptei pentru democrație", a declarat congresmenul.

McCollum și-a exprimat admirația pentru curajul ucrainenilor: "Curajul este în ADN-ul ucrainenilor, iar astăzi am văzut că așa este".

În timpul întâlnirii sale cu congresmenii americani, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit Statelor Unite pentru "sprijinul constant acordat Ucrainei".

,,Am discutat principalele domenii de asistență suplimentară din partea SUA, inclusiv sisteme suplimentare de apărare aeriană. Acest lucru este extrem de important, deoarece sistemele Patriot contribuie la salvarea de vieți și la protejarea infrastructurii", a declarat președintele Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel