Datele au fost prezentate de Oleksii Reznikov, ministrul Apărării de la Kiev.
„Folosind sute de rachete de croazieră de mare precizie împotriva obiectivelor civile ucrainene, statul agresor rus își reduce mult capacitatea de a lovi țintele militare”, precizează Reznikov.
În acest sens, oficialul ucrainean ajunge la două concluzii: „Înfrângerea militară a Rusiei e inevitabilă” și „Rusia este un stat terorist”.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării de la Kiev, ocupantul rus a lansat de la începutul invaziei pe scară largă nu mai puțin de 1.235 din cele aproximativ 1.844 de rachete de croazieră de tip Iskander, Kalibr și Kh-101 pe care le deține.
Astfel, Rusia ar mai deține doar 609 de rachete de croazieră foarte moderne.
Demilitarization of russia.
— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) October 14, 2022
By using hundreds of high-precision missiles against civilian objects of Ukraine, the aggressor state reduces its ability to strike the military targets. Two conclusions:
- russia's military defeat is inevitable;
- russia is a terrorist state. pic.twitter.com/KHeM7AaGlb
De precizat însă că există încă numeroasă muniție sovietică.
70% din stocul de rachete Iskander și Kalibr folosite în primele 7 luni reprezintă o cifră uriașă. Muniția sovietică pe care Rusia o deține în număr mare nu are deloc o precizie bună
Totuși, dacă cifrele prezentate de ucraineni sunt reale, iar Rusia a lansat deja 70% din arsenalul ei de rachete de croazieră în primele 7 luni de război, situația e una extrem de grea pentru industria rusă, mai ales că aflată sub incidența sancțiunilor, refacerea stocului rapid e aproape imposibilă, echipamentele de înaltă precizie având în componență tehnologie occidentală la care Rusia nu mai are acces.
De remarcat și faptul că datele prezentate azi de Ucraina pot fi corelate cu declarația de azi a președintelui Vladimir Putin care a anunțat, într-un gest de „bunăvoință”, că „nu mai e nevoie de atacuri masive” asupra Ucrainei iar Moscova nu și-a propus distrugerea țării vecine, lucru care nu s-a adeverit deloc în primele 7 luni de invazie totală și crime în masă comise de ruși.
Pe de altă parte Kievul continuă să solicite sisteme antiaeriene occidentale, pentru a reuși să facă față unui nou posibil val de atacuri ale Federației Ruse.
Amintim că în cursul acestei săptămâni, Rusia a lansat un atac fără precedent asupra întregului teritoriu Ucrainean, fiind lansate zeci de rachete asupra infrastructurii critice și civile din țara vecină.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News