Ucraina a transferat una dintre puținele brigăzi ofensive la Pokrovsk, dar Ucraina ar putea pierde luna aceasta localitatea din Donețk

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata ucraineană
Armata ucraineană

Trupele ruse de ocupație avansează în direcția Pokrovsk, regiunea Donețk. Ucraina ar putea pierde localitatea  în septembrie, scrie The Telegraph. 

În ultimele trei săptămâni, rușii au avansat cu cel puțin cinci mile (aproximativ 8 kilometri - n.r.) în direcția orașului. Ocupanții ruși avansează de-a lungul căii ferate, care asigură acoperire infanteriei lor.

Rușii au capturat Novogrodivka, oraș situat pe această linie de cale ferată, iar acum încearcă să ocolească suburbiile Mirnohradului, unde mediul urban le poate încetini.

Centrul Ucrainean pentru Strategii de Apărare prezice că rușii vor ajunge probabil în Pokrovsk până la jumătatea lunii septembrie. Aceasta nu este o veste foarte bună pentru Ucraina, subliniază autorii articolului din TheTelegraph

„Nu am văzut niciodată o asemenea viteză [într-un avans rusesc]”, a declarat săptămâna aceasta comandantul unei unități de recunoaștere aeriană ucraineană care luptă în zonă.

Pokrovsk este un nod strategic prin care trec rutele rutiere și feroviare, asigurând activitatea vitală a garnizoanei ucrainene, care menține frontul în alte părți ale regiunii Donețk. „Dacă Pokrovsk va cădea, va complica serios logistica trupelor ucrainene din jurul Torețk, Ceasiv Yar și a zonei fortificate Sloviansk - Kramatorsk - Kostiantinivka”, explică publicația.

 Cu toate acestea, surse ucrainene susțin că rușii suferă pierderi record în direcția Pokrovsk și că nu vor putea susține ritmul actual de avans pentru mult timp.

 

Ucraina a transferat una dintre puținele brigăzi ofensive la Pokrovsk

Între timp, Ucraina încearcă o mișcare surpriză în apărarea din Donețk.

Încercând să întărească apărarea în jurul Pokrovskului pe fundalul unei ofensive din ce în ce mai active a trupelor rusești, Ucraina a desfășurat una dintre puținele sale brigăzi ofensive - brigada "Kara-Dag" - scrie analistul Forbes David Axe.

„Mutarea unei brigăzi care numără aproximativ 2.000 de oameni din pozițiile sale obișnuite din sudul Ucrainei către un câmp de luptă necunoscut din est subliniază urgența problemelor Ucrainei între Avdiivka și Pokrovsk”, se arată în articol.

Cu toate acestea, trimiterea brigăzii nu a oprit ofensiva rusă și se pune întrebarea unde se află celelalte rezerve ale Ucrainei, scrie analistul.

Potrivit propagandiștilor ruși, Forțele Armate ucrainene mai au în rezervă aproximativ cinci brigăzi cu personal pregătit și bine echipate. Propagandistul rus Evgheni Norin crede că Ucraina „planifică să-i desfășoare în altă parte și încearcă să obțină o lovitură decisivă înainte ca frontul din Donbas să se prăbușească complet”.

Acel loc ar putea fi foarte bine Kursk, unde invazia ucraineană se află la a patra săptămână și nu dă semne de oprire.

„Aducând forțe în regiunea Kursk și ținându-le departe de Pokrovsk, liderii Ucrainei pariază că câștigurile din invazia surpriză din nord sunt mai importante pentru rezultatul războiului decât pierderile lor potențiale în est. Acesta este un lucru extrem de important. joc riscant”, notează analistul.

Între timp, a apărut și informația că rușii transferă în Kursk militari din direcția Pokrovsk. Dar chiar și așa, acest lucru nu va avea un impact imediat asupra situației de luptă pe direcțiile din Donețk.

Potrivit ISW, citând surse rusești, în 14 și 17 august, cel puțin o companie a Brigăzii 15 Mecanizate a Federației Ruse a fost redistribuită din Direcția Pokrovsk către Kursk. De asemenea, unele surse ruse și ucrainene au anunțat deplasarea unor unități nespecificate ale Brigăzii a 15 a.

Cel mai probabil, elementele luate din direcția Pokrovsk fac parte din rezerva care trebuia să fie folosită pentru a consolida grupare de forțe a Armatei ruse în aceste direcții.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel