Potrivit lui Arestovych, Ucraina s-a oferit să facă schimb de persoane reținute după formula „toți pentru toți” și chiar a transmis deja Rusiei listele sale, însă nu a primit listele similare de la partea rusă.
Arestovici a precizat că negocierile pe această temă vor fi dificile, deși Franța și Germania și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina.
În luna iulie, partea rusă a propus gruparea persoanelor reținute, supuse transferului, în patru categorii: stabilite și agreate pentru schimb, stabilite și negreate pentru schimb, agreate și pregătite pentru schimb, și nestabilite pentru schimb.
Ucraina este interesată în primul rând de recuperarea personalului militar capturat în timpul misiunilor de luptă. "Vrem să scoatem în primul rând personalul militar pentru că condițiile de detenție și metodele care li se aplică sunt cele mai cumplite”, a mai declarat Arestovych.
În același context, Arestovych a precizat că au început pregătirile pentru organizarea unui nou summit în formatul Normandia (n.t. pe tema situației din Donbas), a cărui desfășurare Ucraina speră să aibă loc până la sfârșitul anului 2020.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News