Trofee în Rusia: Ucraina a reușit să captureze pe teritoriul rus inclusiv două tancuri T-90M „Proryv”, cel mai modern tanc rusesc (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un tanc T-90M Breakthrough capturat de ucraineni în regiunea rusă Kursk. August 2024. Sursa Foto: @vykhor_group_ua/ Twitter.
Un tanc T-90M Breakthrough capturat de ucraineni în regiunea rusă Kursk. August 2024. Sursa Foto: @vykhor_group_ua/ Twitter.

Forțele Armate ale Ucrainei au adăugat pe lista trofeelor capturate în războiul cu Rusia un nou tanc T-90M „Proryv”, pe care l-au capturat chiar pe teritoriul Rusiei, în regiunea Kursk. Informația circulă intens în media ucraineană și este susținută de o fotografie și de un videoclip, care, având în vedere un indicator stradal surprins în imagini, par să fie făcute în apropierea satului rus Obuhovka, raionul Korenevo din Kursk.

Potrivit ucrainenilor, aceasta este de fapt al doilea astfel de trofeu capturat de ei în timpul ofensivei din Kursk. Cu o zi înainte, serviciul de presă al Brigăzii 80 Desant Aeropurtat a postat, de asemenea, înregistrări video cu un T-90M căzut în mâinile ucrainenilor.

Deșii militarii ruși au încercat să deterioreze cât mai mult tancul înainte de a-l abandona, „parașutiștii brigăzii [...] l-au reparat, l-au pornit, iar acum mașina de război își va distruge creatorii de partea Ucrainei”, se subliniază în comunicatul unității.

Youtube video image

Potrivit datelor de pe portalul Oryx - care încearcă să țină o evidență a tehnicii de luptă confirmată ca distrusă/capturată pe perioada întregului război - din februarie 2022, Federația Rusă a pierdut cel puțin 105 tancuri T-90M „Proryv” (inclusiv cele două din această știre).

Dintre acestea, 56 de blindate au fost distruse iremediabil, 7 au fost capturate, două dintre ele chiar în regiunea rusă Kursk.

Armata ucraineană a capturat primul T-90M în toamna anului 2022 în timpul contraofensivei din regiunea Harkov. Ulterior, tancul a fost analizat în detaliu, iar concluziile trase au permis folosirea eficientă a dronelor împotriva acestora.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel