Ucraina a publicat o fotografie misterioasă: Avioanele MiG-29, „modificate” pentru a integra noi sisteme de arme

Darius Muresan |
Data publicării:
Noi sisteme integrate pe un MiG-29 ucrainean. Foto: The Drive
Noi sisteme integrate pe un MiG-29 ucrainean. Foto: The Drive

Forțele Aeriene Ucrainene au publicat o imagine cu un avion de vânătoare de tip MiG-29 aflat în zbor, dar la o analiză mai detaliată se poate observa integrarea unui nou sistem de armament.

Publicitate

Analizată fotografia în detaliu, se pot observa sisteme de tip pilon integrate sub fiecare aripă a avionului MiG-29. Sub fiecare aripă se află trei astfel de sisteme.

 

 

1. Noi sistem... (piloni-mig-29-ucraina_25696300.jpg)

Noi sisteme integrate pe un MiG-29 ucrainean. Foto: The Drive

 

Un lucru e cert: MiG-29 ucrainene vor integra noi sisteme de armament

 

Publicația The War Zone (The Drive) precizează că fotografia nu e dată publicității întâmplător. Astfel, ucrainenii vor prin misterioasa fotografie să arate faptul că aeronavele MiG-29 au integrate noi sisteme de armament.

În versiunea sovietică, MiG-urile 29 ucrainene integrau sub aripi lansatoare AKU-470 cu rachete aer-aer R-27R.

De precizat că de la începutul invaziei Statele Unite au adaptat rachetele antiradar AGM-88 "HARM" - utilizate în principal pentru a distruge radarele adverse - pentru avioanele de vânătoare MiG-29 ale Forţelor Aeriene Ucrainene

La începutul lunii august 2022, au apărut primele informaţii ca rachetele AGM-88 de fabricație americană au început să lovească pozițiile forţelor ruse de ocupaţie din Ucraina. Însă, la acel moment, nu se știa ce aeronava au folosit ucrainenii pentru a lansa acest tip de rachete.

Ulterior, Pentagonul a confirmat oficial că a furnizat rachete antiradar AGM-88 "HARM" către Forțelor Aeriene Ucrainene. Acestea au fost integrate pe MiG-29.

Interesant e că la începutul acestei luni SUA au anunțat în premieră livrarea către Ucraina a rachetelor aer-aer AIM-7.

AIM-7 este o rachetă lansată de pe avioane de luptă de producție occidentală care, poate distruge ținte aeriene la o distanță de până la 70 km. 

Racheta aer-aer AIM-7 este destinată luptelor aeriene și poate fi lansată de pe toate (sau aproape toate)  tipurile de avioane tactice aflate în dotarea forțelor armate din țările NATO, inclusiv F-16. Anterior, SUA au livrat Ucrainei, racheta sol-aer RIM-7, care este o versiune a AIM-7 dar pentru sistemele bazate la sol care luptă împotriva aviației adverse (sisteme antiaeriene).

CITEȘTE ȘI: Cât de eficientă e muniția „inteligentă” în Ucraina? Obuzele Excalibur și bombele JDAM ale aviației - cu plusuri, dar și cu minusuri

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel