Ucraina a integrat deja F-16 în apărarea aeriană. Aeronavele, folosite pentru a respinge atacul masiv de luni al rușilor

Foto: F-16 / V_Zelenskiy_official, telegram
Foto: F-16 / V_Zelenskiy_official, telegram

Ucraina a folosit deja avioane de luptă F-16 pentru a respinge un atac masiv rusesc, a confirmat președintele Volodimir Zelenski.

Ucraina a integrat avioane de luptă F-16 multirol în apărarea aeriană. Forțele de apărare au folosit avioane F-16 pentru a doborî rachetele pe care armata rusă le-a lansat asupra Ucrainei în timpul unei lovituri masive din 26 august, a anunțat marți, 27 august, președintele Volodimir Zelenski.

”Ca parte a acestui atac uriaș cu rachete, am doborât niște rachete cu ajutorul F-16 . Și le mulțumim partenerilor noștri pentru că ne-au furnizat aceste F-16”, a spus Zelenski.

”Desigur, nu avem multe dintre ele și mai trebuie să pregătim piloți. Avem o solicitare către SUA - de fapt, depinde de permisiunea lor. Ar trebui să o privească pozitiv, pentru că este vorba despre teritoriile noastre”, a spus președintele.

 

Avantajele F-16 în interceptarea rachetelor de croazieră

 

Avioanele F-16 sunt mai eficiente în rolul de interceptare a rachetelor de croazieră, raportat la avioanele sovietice, dar și la sistemele antiaeriene rusești, scrie Defense Express .

F-16  are o vedere mult mai bună asupra radarelor de la sol. Și aici F-16 are capacități mult mai bune decât MiG-29 sovietic, echipate cu radare H019 sau avioanele Su-27 care sunt echipate cu H001", scrie Defense Express.

În același timp, F-16 ucraineni sunt echipate cu radare AN/APG-66(V)2A, care au chiar și un mod de operare separat pentru detectarea țintelor terestre, mai scrie publicația citată.

În plus, avioanele F-16 ucrainene au primit cea mai nouă versiune a sistemului de război electronic din Statele Unite. Face avioanele invizibile pentru radarele rusești. Nici măcar aliații NATO nu au un astfel de sistem electronic de securitate.

Amintim că aviația ucraineană s-a alăturat luptei din regiunea Kursk, potrivit Forbes. Avioanele ucrainena au fost filmate aruncând bombe JDAM americane asupra țintelor din Kursk.

Deși F-16-urile sunt compatibile cu JDAM, riscul pentru aviație în zona Kursk este semnificativ. Este mai sigur ca Forțele Aeriene Ucrainene să desfășoare avioanele occidentale mai degrabă pentru patrule de apărare aeriană, decât pentru atacuri la sol mai riscante.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel