Ucraina a doborât un avion rusesc Su-25 în regiunea Donețk (Video): O problemă în minus pentru infanteria noastră

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-25 / FOTO: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Su-25 / FOTO: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Forțele ucrainene au doborât un avion rusesc Su-25 care zbura în apropiere de oraşul ucrainean Kramatorsk din regiunea Donețk, a comunicat grupul de forțe Khortitsia la 28 august. Unitățile antiaeriene ale Brigăzii 28 Mecanizate Separate ar fi doborât avionul cu un sistem portabil de apărare aeriană (MANPADS) în timp ce acesta încerca să tragă asupra trupelor ucrainene.

Brigada a 28-a a publicat o înregistrare video care arată o pereche de avioane Su-25 în depărtare, dintre care unul este doborât.

„Soarta echipajului este încă necunoscută, dar știm sigur că este o problemă în minus pentru infanteria noastră”, a declarat unitatea pe canalul său de telegram Telegram.

Su-25 de concepție sovietică, supranumit de NATO „Frogfoot”, este un avion de atac la sol. Acesta a fost utilizat intens de ambele părți în războiul la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei.

Un alt avion rusesc Su-25 a fost doborât lângă Pokrovsk, în regiunea Donețk, la 23 iulie.

Până la 28 august, forțele ucrainene au distrus 368 de avioane militare rusești în timpul războiului, a raportat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Recent, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că armata ucraineană își consolidează trupele în estul Ucrainei, în timp ce forțele ruse amenință o rută cheie de aprovizionare.

Kursk este unul dintre punctele planului de victorie al Ucrainei, arată Zelenski.

Incursiunea a făcut posibilă oprirea ocupației regiunii Harkiv și prevenirea ocuparii regiunilor Sumî și Cernihiv, precum și înfrângerea unui număr mare de trupe inamice.

Armata rusă a transferat unități din direcțiile Harkiv și Zaporijiia, dar încă nu și din regiunea Donețk, unde se află cele mai pregătite trupe inamice. De asemenea, operațiunea a făcut posibil să se vadă „ planurile reale ale lui Putin” - care nu sunt „apărarea”, așa cum a susținut dictatorul rus.

Rusia vrea să ocupe complet regiunea Donețk, dar nu va reuși, „lucăm la asta”, mai spune președintele. Ucraina nu este pregătită să-și schimbe teritoriile, dintre care 27% sunt ocupate. Dialogul cu dictatorul rus Putin nu are sens, nu vrea să pună capăt războiului pe cale diplomatică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel