Ucraina a distrus, miercuri dimineață, un depozit de arme din Rusia în care se aflau și arme din Coreea de Nord

Militari ucrainenii / Foto: Armata ucraineană
Militari ucrainenii / Foto: Armata ucraineană

Armata ucraineană a anunțat miercuri că a lovit peste noapte un arsenal militar rus în regiunea Bryansk, inclusiv muniție de rachete și artilerie și bombe aeriene dirijate, scrie Reuters.

Kievul mai afirmă că unele dintre armele afectate au fost furnizate Rusiei de către Coreea de Nord.

„Conform informațiilor disponibile, în zona depozitului au fost depozitate arme de rachete și artilerie, inclusiv cele sosite din Coreea de Nord, precum și bombe aeriene ghidate”, se arată în postarea de pe Telegram a Armatei ucrainene.

Un număr semnificativ de muniții se afla sub cerul liber. Statul Major General a spus că depozitul face parte din arsenalul Direcției Principale de Artilerie de Rachete (GRAU) a 67-a din Rusia, situat în apropierea orașului Karachev.

 

Rusia susține că dronele au fost doborâte

 

Postul rusesc de telegram Astra a anunțat că un depozit din regiunea Bryansk a fost atacat, iar localnicii au raportat sirene de raid aerian la primele ore ale dimineții. Videoclipurile care însoțesc postarea Astrei arată explozii multiple venite din zona afectată de marele incendiu. Ministerul rus al Apărării susține că 47 de drone ucrainene au fost doborâte peste noapte, inclusiv 24 în regiunea Bryansk. Nu a raportat pagube sau victime.

Între timp, Odesa a suferit un alt atac cu dronă în care cinci persoane au fost rănite și o clădire de locuințe a fost avariată, a declarat guvernatorul acelei regiuni din sudul Ucrainei. 

Oleh Kiper adaugă că, în urma atacului, a izbucnit un incendiu în clădirea neterminată, ferestrele și fațada clădirii cu nouă etaje au fost deteriorate, iar ferestrele unității medicale au fost sparte. În timpul nopții, 21 din 22 de drone rusești au fost doborâte. Rusia a lansat trei rachete balistice în regiunea centrală Poltava. O uzină industrială a fost avariată în urma atacului, dar nu au existat victime sau pagube ale infrastructurii civile, a informat  guvernatorul Filip Pronin.

 

Infrastructura petrolieră rusă, luată în vizor de ucraineni pentru această iarnă

 

Vineri, 4 octombrie, a izbucnit un incendiu lângă Rafinăria Perm (PJSC LUKOIL-Permnefteorgsintez).

Pe 7 octombrie, au avut loc mai multe explozii la un depozit de petrol din portul Feodosia, din Crimeea ocupată —  cel puțin două rezervoare și un sistem de conducte petroliere erau în flăcări, cel mai mare terminal din Crimeea, cu o capacitate de 250.000 de metri cubi.

Deși există presiuni din partea partenerilor asupra Ucrainei cu cererea de a nu lovi infrastructura petrolieră , acest lucru ar putea să nu împiedice o serie de lovituri asupra rafinăriilor rusești, mai ales în cazul în care se demonstrează o legătură directă între activitatea acestora și carburanții livrați Armatei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel