Rezultatele obţinute după primele teste au au arătat că tunul prezintă o uzură excesivă după ce au fost efectuat un număr relativ mic de trageri.
U.S. Army nu exclude o înlocuire a materialelor folosite în proiectare noului tun, modificări ale designului acestuia şi ajustări ale configuraţiei obuzelor de artilerie folosite pentru acest obuzier.
Amintim că, în urmă cu doi ani, la sfaristul anului 2020, un obuzier autopropulsat M109A7 Paladin modificat al U.S. Army (Forțele Terestre ale SUA) a trans un proiectil experimental, care a lovit cu precizie o țintă aflată la 43 de mile (70 km).
Programul militar ''Extended Range Cannon Artillery'' (ERCA) urmăreşte creșterea razei de tragere a artileriei. ERCA constă în obuzierul autopropulsat pe șenile M109A7 Paladin, la care s-a înlocuit țeava de șase metri (6,044 m) lungime cu una de puțin peste nouă metri (9,145 m).
U.S. Army construiește în prezent 20 de prototipuri pentru sistemul ERCA - două pentru teste și celelalte 18 urmează să fie trimise la un batalion până la sfârșitul anului 2023, relatează publicația Army Times.
U.S. Army este angajată în creșterea razei de tragere a artileriei pentru a elimina decalajul față de puterea de foc pe care o au obuzierele utilizate de Rusia şi China. Tunul ERCA, după operaționalizare, ar trebui să poată lovi ținte, fără ca acesta să fie expus loviturilor de artilerie ale adversarului.
Cu noul tun, în combinație cu munițiile ghidate Excalibur fabricate de Raytheon sau cu proiectile XM1113, U.S. Army a reușit să mărească considerabil distanțele de tragere a obuzierul autopropulsat M109A7 Paladin.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News