Premieră mult aşteptată: U.S. Army a primit primul prototip al sistemului de rachete Mid-Range Capability, cunoscut și sub numele de Typhon

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata SUA a primit primul prototip al unei bateriei a sistemului de rachete MRC (Mid-Range Capability). MRC a fost gândit că un sistem de rachete cu lansare de la sol, cu o rază de acțiune intermediară - să răspundă nevoilor U.S. Army în materie de sisteme de rachete care să ocupe golul lăsat între rachetele de precizie Striker și armele hipersonice cu rază lungă de acțiune.

Primul prototip al bateriei Mid-Range Capability (MRC), cunoscută și sub numele de ''Typhon Weapon System'', a fost livrat către U.S. Army, potrivit unui anunț al companiei Lockheed Martin.

Sistemul de rachete "Typhon" - cu lansare de la sol - este derivat din sistemul cu lansare verticală Mk 41 al Marinei SUA. Acesta va putea lansa atât rachete SM-6 (în rol de atac terestru), cât și rachete de croazieră Tomahawk.

Sistemul a fost gândit să lovească ţinte aflate în jurul intervalului de rază dintre cel al rachetei de preziei Striker (PrSM este o rachetă balistică tactică dezvoltată de Armata Statelor Unite pentru a înlocui ATACMS) și aremele hipersonice cu rază lungă.

Prima poate lovi ţinte aflate la aproximativ 300 de mile, în timp ce cea de-a doua este prevăzut să parcurgă până la 1.725 de mile. Astfel, rachetele trase de sistemul Mid-Range Capability ar urma să lovească ţinte aflate între 700-900 de mile.

Construit pe baza sistemelor de rachete actuale ale U.S. Navy, MRC oferă acea capacitate de atac la care U.S. Army a renunţat odată cu punerea în aplicare a Tratatului privind Forțele Nucleare cu Rază Medie de Acțiune (INF) în 1987.

Astfel, răspunzând nevoilor statelor unite în materie de capabilităţi militare - arme de precizie cu rază lungă de acțiune - sistemul MRC poate lovi o varietate de ținte.

Potrivit generalului american Robert Rasch, directorul Army Rapid Capabilities and Critical Technologies Office (RCCTO), programul militar dedicat dezvoltării sistemului MRC a progresat rapid. În anul 2020, sistemul MRC era mai mult pe hârtie, dar doi ani mai târziu primul prototip a fost oferit U.S. Army, astfel încât militarii americani să poată începe testarea acestuia cât mai repede posibil.

Sistemul MRC ar urma să fie considerat complet operațional în anul 2023, după finalizarea mai multor etape de testare. a instruirii militarilor și a livrării rachetelor. Livrarea primul prototip MRC permite militarilor americani să se antreneze pe noul sistem de rachete și să dezvolte tactici, tehnici și proceduri de utilizare.

Biroul de proiect din cadrul programului MRC lucrează îndeaproape cu soldații americani care beneficiază de acest sistem pentru a oferi feedback pe tot parcursul procesului de proiectare.

Sistemul de armament MRC face parte din programul de modernizare LRPF al armatei SUA. Sistemul MRC urmează să folosească rachetele SM-6 și rachetele de croazieră Tomahawk - ambele produse în prezent de Raytheon și utilizate de Marina SUA - și să le modifice pentru a fi lansate de la sol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel