U.S. Air Force anunță care sunt bazele de desfăşurare pentru B-21 Raider: Acest bombardier stealth este destinat să joace un rol-cheie în strategia de descurajare a Statelor Unite

S.I. Catalin |
Data publicării:
Prima imaginie cu B-21 Raider în timpul unui zbor de testare. Sursa Foto: USAF/Edwards Air Force Base.
Prima imaginie cu B-21 Raider în timpul unui zbor de testare. Sursa Foto: USAF/Edwards Air Force Base.

Secretarul Forțelor Aeriene ale SUA, Frank Kendall, a desemnat oficial a doua și a treia bază pentru noul bombardier american B-21 Raider. Locațiile selectate sunt, în această ordine, Baza Forțelor Aeriene Whiteman din Missouri și Baza Forțelor Aeriene Dyess din Texas. Baza aeriană Ellsworth din Dakota de Sud fusese deja aleasă ca prima bază care va găzdui B-21.

„Continuăm să atingem etape-cheie în cadrul procesului de producție a B-21. Astfel, obținem o forță de descurajare strategică agilă, care oferă un răspuns decisiv în funcție de necesități”, a declarat generalul Thomas Bussiere, comandantul Air Force Global Strike Command.

B-21 Raider reprezintă un progres tehnologic major ca platformă de atac cu rază lungă de acțiune, capabilă să îndeplinească atât misiuni în domeniul nuclear, cât și convențional. Până când B-21 va deveni operațional, Air Force Global Strike Command își va menține gradul de pregătire și capacitățile de atac prin utilizarea bombardierelor B-1 și B-2 aflate în prezent în serviciu.

B-21 Raider este un bombardier strategic de nouă generație conceput pentru a satisface nevoile Forțelor Aeriene ale SUA în materie de atac la distanță și descurajare nucleară. Acest bombardier stealth poate transporta o încărcătură utilă de 9 100 kg, ceea ce îl transformă într-un bun esențial atât pentru operațiunile nucleare, cât și pentru cele convenționale.

Cu o lungime de 16 metri și o anvergură impresionantă a aripilor de 40 de metri, B-21 este proiectat corespunzător pentru misiuni de atac în adâncime, maximizându-și în același timp capacitățile stealth de a se sustrage sistemelor de apărare inamice.

În ceea ce privește greutatea, B-21 are o greutate la gol de 31.751 kg, ceea ce îl face relativ ușor pentru categoria sa. Capacitatea sa de a decola cu o greutate maximă de 81 647 kg subliniază capacitatea acestui bombardier de a transporta o cantitate semnificativă de combustibil și armament, asigurând o rază operațională extinsă.

În ceea ce privește performanțele, B-21 Raider poate atinge viteze care depășesc 0,8 Mach, ceea ce îi permite să se deplaseze rapid către ținte, menținându-și în același timp capacitatea de ''invizibilitate'' pe radar. Designul său avansat se bazează pe tehnologii de ultimă oră, oferind o mare flexibilitate pentru integrarea viitoarelor sisteme de arme. Astfel, B-21 este destinat să joace un rol-cheie în strategia de descurajare a Statelor Unite pentru deceniile următoare.

Forțele Aeriene ale SUA intenționează să achiziționeze cel puțin 100 de B-21. Bombardierul se află în prezent în faza de producție la scară redusă și este supus testelor de zbor, livrarea fiind prevăzută pentru mijlocul anilor 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel