Turcii au modificat clasa Istanbul: Imaginile cu cea de-a doua fregată trădează un nou siste de lansare (Video). Rachete mai puternice?

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Mai multe imagini cu TCG İzmir (F-516) - a doua fregată turcă de clasă I (Istanbul), construită la Șantierul Naval Anadolu și aflată în curs de lansare - au apărut pe platformele de socializare. 

Față de prima navă turcii au montat un nou modul al sistemului de lansare, fapt ce indică că viitoarele nave ar putea lansa rachete mai puternice

 

Imaginile, care surprind din diferite unghiuri fregata pregătită să ia primul contact cu marea, lasă să se observe că nava este echipată cu un alt modul al sistemului de lansare verticală MİDLAS, care este mai înalt în comparație cu cel de pe nava principală TCG İstanbul (F-515).

Acest lucru sugerează posibilitatea ca următoarele nave să fie echipate cu celule mai mari de lansare pentru a utiliza rachete mai puternice, cum ar fi SİPER Product 1-D/2-D și rachetele de croazieră GEZGİN.

Utilizarea rachetelor de mare putere în tandem cu cele cu rază medie de acțiune va deveni viabilă odată cu introducerea rachetelor de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune SAPAN G/M-1 în pachete cvadruple, deoarece ar permite folosirea a 32 de rachete cu rază medie și opt cu rază lungă de acțiune, dacă jumătate din cele 16 celule MİDLAS ar fi echipate cu rachete SİPER. Alternativ, GEZGİN, în loc de SİPER, ar oferi navelor o capacitate extinsă de atac asupra țintelor terestre înainte de introducerea distrugătoarelor TF2000.

 

După TCG İstanbul (F-515), nava care dă și numele clasei, alte trei fregate clasa I sunt construite în trei șantiere navale turce: Șantierul Naval Anadolu, Șantierul Naval Sedef și Șantierul Naval Sefine, care fac parte din concernul TAİS. TAİS va coopera în acest proces cu compania STM specializată în furnizarea , care furnizează servicii de management de proiect, inginerie de sistem, transfer de tehnologie, suport tehnic și logistic și servicii de consultanță Președinției turce, conducerii Industriilor de Apărare (SSB) și Forțelor Armate Turce (TSK).

Până la acest moment, nicio instituție sau companie din rândul celor enumerate mai sus nu a făcut vreun anunț cu privire la lansarea navei. Cu toate acestea, evenimentul se înscrie în seria de programe ale industriei turce de apărare prezentată pe 7 ianuarie de președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

 

A început construcția portavionului MUGEN, dar și a mult așteptatului distrugător TF-2000 și a unui submarin

 

Tot în acestă lună Forțele Navale ale Turciei au început anul în forță anunțând construirea a trei nave de război bazate pe proiecte interne: un submarin, un portavion și nava principală a foarte așteptatei serie de distrugătoare TF-2000, dedicate misiunilor de apărare antiaeriană.

Programele naționale de construcții navale sunt strâns legate de ambițiile politice și navale în creștere ale Turciei, care presupun inclusiv o proiecție a forțelor pe distanțe mult mai mari și capabilități de lovire mai performante.

”Pentru a extinde capabilitățile Marinei noastre care arborează drapelul nostru glorios în Patria noastră Albastră, precum în toate mările și oceanele în care avem interese  și pentru a o face mai modernă, mai eficientă și mai puternică, continuă cu succes construcția a 31 de nave în șantierele navale ale țării noastre.

În acest context, prima sudură la submarinul nostru național (MİLDEN) a fost realizată în Comandamentul șantierului naval Gölcük, iar primele tăieri ale tablei pentru distrugătorul de apărare antiaeriană TF-2000 și Portavionul Național au fost realizate în Comandamentul șantierului naval din Istanbul, începând totodată construcția lor”, a anunțat pe 2 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Ministerului turc al Apărării, contraamiralul Zeki Aktürk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel