Turcia va intra în clubul select al posesorilor de rachete hipersonice. Roketsan dezvoltă o rachetă bazată pe racheta cu rază scurtă de acțiune Tayfun

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansator Tayfun / Foto: Roketsan
Lansator Tayfun / Foto: Roketsan

Compania de apărare Roketsan din Turcia dezvoltă și testează o versiune hipersonică a rachetei sale balistice cu rază scurtă de acțiune de tip Tayfun. După cum au anunțat surse locale turcești, noua rachetă va fi capabilă să atingă o viteză de 5,5 Mach (1 Mach = viteza sunetului). (Video)

Conform unei clasificări informale, rachetele cu o viteză de zbor mai mare de 5 Mach sunt considerate hipersonice.

Potrivit presei de la Ankara, “Turcia va intra în grupul de elită al țărilor posesoare de tehnologie pentru rachete hipersonice”.

Noua rachetă hipersonică ar putea avea o rază de zțiune de 560 de kilometri în primele etape de dezvoltare, urmând ca bătaia acesteia să crească treptat. În perspectivă, racheta va putea fi întrebuințată până la o distanță de 1.000 de kilometri.

“Când vom începe să producem aceste rachete, acest lucru, desigur, va speria Grecia. Grecii sunt foarte speriați când vine vorba de Tayfun, spunând că aceasta ar putea lovi Atena. Desigur că noua rachetă va zbura”, a declarat președintele Turciei, Recep Erdogan.

La rândul său, generalul în retragere Frangoulis Phragos, fost șef al Statului Major al armatei grecești a precizat că Turcia dezvoltă o rachetă balistică dirijată, capabilă să lovească ținte la o distanță de până la 2.500 de kilometri.

Reprezentanții companiei Roketsan au subliniat faptul că Tayfun nu numai că are o precizie ridicată a focului, dar este și capabilă să manevreze activ în timpul zborului, ceea ce îngreunează misiunea inamicului de a detecta și intercepta racheta.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel