Turcia prezintă oficial pentru prima dată cu submarinul din clasa Reis

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării din Turcia a făcut public faptul că primul submarin din clasa Reis, TCG Piri Reis, a participat pe 29 octombrie la festivitățile prilejuite de Ziua Republicii, marcând prima sa apariție oficială după ce a fost supus testelor pe mare de la începutul acestui an.

Submarinele cu propulsie independentă de aer din clasa Reis reprezintă adaptări pe bază de licență a designului german Tip 214, făcute pentru a corespunde cerințelor Forțelor Navale turce.

Inițierea acestui proiect datează de la sfârșitul anului 2006, când subsecretariatul pentru Industriile de Apărare al Ministerului Apărării Naționale turc a emis o cerere de propunere.

Contractul a fost semnat în 2009 cu consorțiul Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (HDW) și Marine Force International LLP (MFI) la o valoare a proiectului de 2,06 miliarde euro și a început să fie pus în aplicare în prima parte a anului 2011.

Construcția acestor submarine se realizează la Șantierul Naval Gölcük folosind pachete de materiale furnizate de HDW/MFI, cu diverse companii turcești din industria navală și de apărare angajate ca subcontractanți.

Clasa Reis, cu un deplasament de 1.860 de tone la suprafață și 2.013 de tone în imersie, reprezintă un plus substanțial în rândul capabilităților submarine ale Turciei. Submarinele au o lungime de 67,6 metri, lățimea de 6,30 metri, pescajul de 5,8 metri, înălțimea de 13,1 metri excluzând periscoapele și prezintă un design care asigură un echilibru între agilitate și capacitățile operaționale și de luptă.

Propulsia acestor submarine este proiectată pentru misiuni subacvatice extinse, având un motor principal de 3.900 kW de la Siemens Permasyn. Configurație este îmbogățită cu două generatoare diesel, două baterii și două celule de combustibil de 120 kW de la Siemens, ceea ce indică tehnologia integrată de propulsie independentă de aer (AIP), îmbunătățind rezistența subacvatică și intervalul de funcționare.

Viteza operațională a acestor submarine este de 10 noduri atunci când ies la suprafață și crește până la 20 de noduri când sunt în imersie. Raza de acțiune este de 12.000 de mile marine (22.000 km) la o viteză de 6 noduri (11 km/h), respectiv de 420 de mile marine (780 km) la 8 noduri (15 km/h), oferind un echilibru strategic de clandestinitate, viteză și arie operațională.

Echipajul este alcătuit din 27 de persoane cu posibilitatea primirii la bord a încă 11.Senzorii și sistemele de procesare, inclusiv sonarul ISUS 90-72 și sistemul pentru controlul armelor, împreună cu sistemul lans-torpilă cu 8 tuburi de 533 mm și o varietate de torpile și rachete UGM-84 Sub-Harpoon, asigură clasei Reis capacitatea desfășurării unui spectru larg de misiuni specifice de luptă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel