Turcia nu intenționează să-și înceteze prezența militară în Irak și anunță întărirea cooperării bilaterale în domeniul intelligence

Nicolae Iordan |
Data publicării:

În pofida informațiilor apărute în media regională, Turcia a anunțat că nu a convenit cu Bagdadul să-și înceteze prezența militară în Irak și a subliniat "continuarea războiului împotriva terorismului în străinătate". 

Centrul de Combatere a Dezinformarii Media, afiliat Președinției Turciei, a declarat că memorandumul de înțelegere semnat de ministrul turc al Apărării Yașar Guler și de irakianul Thabet Muhammad al-Abbasi, săptămâna trecută, nu urmărește să pună capăt prezenței forțelor turce pe teritoriul irakian.

Mai mult, centrul a informat că “în conformitate cu memorandumul, cele două țări vor înființa un centru comun de coordonare a securității la Bagdad și un centru comun de instruire la Bashiqa [N-E Mosul - n.r.], destinate eliminării amenințărilor reprezentate de organizațiile teroriste la adresa suveranității celor două țări".

Potrivit unui oficial din Ministerul turc al Apărării, mass-media a vehiculat un text "neadevărat" al memorandumului de înțelegere, total diferit de cel semnat de miniștrii apărării din Turcia și Irak.

La rândul său, consilierul Ministerului turc al Apărării, Zeki Akturk, a confirmat că cele două țări vor face schimb de intelligence pentru a se coordona împotriva organizațiilor teroriste.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel