Turcia instalează sistem de lansare verticală a rachetelor de croazieră pe cel mai mare submarin al forțelor sale navale

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea submarinului turc TCG Piri Reis. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia
Lansarea submarinului turc TCG Piri Reis. Sursă foto: Ministerul Apărării din Turcia

În cadrul expoziției de tehnică militară Saha Expo 2024, desfășurată în perioada 22-26 octombrie în Istanbul, compania turcă cu capital de stat ASFAT a prezentat submarinul Milden modernizat cu sistem de lansare pe verticală (VLS) a rachetelor de croazieră.

Potrivit presei locale, celulele VLS vor fi cel mai probabil folosite pentru lansarea rachetelor de croazieră de tipul Atmaca și Gezgin. Producătorul nu a făcut nicio referire la tipurile de rachete avute în vedere, deși specialiștii speră cel puțin versiunea Midlas de la Roketsan sau chiar un model mai nou.

Principalul avantaj al utilizării VLS pe ​​Milden este spațiul rămas pentru mai multe torpile în camera de muniție, deoarece rachetele și torpilele împart acelașii spațiu de depozitare pe un submarin.

Submarinul Milden, prima astfel de navă proiectată de turci, a fost preferat pentru instalarea sistemului de lansare verticală întrucât este considerabil mai mare decât submarinele de Type 209 și cel din clasa Reis (Type 214TN) ale marinei turce.

Modificarea adoptată arată, de asemenea, că submarinul Milden va acționa ca un mijloc convențional de descurajare care, pe lângă apărarea împotriva navelor de luptă și submarinelor, are capacitatea de atac inclusiv asupra țintelor terestre.

Pe lângă Milden, compania ASFAT a prezentat și adaptarea sistemului de lansare pe verticală a rachetelor de croazieră la designului portavionului Mugem, cu 32 de celule (16x2) distribuite pe partea cu pista, pentru a nu reduce spațiul destinat transportului aeronavelor.

Cu 32 de celule VLS, patru tunuri (sisteme de arme încorporate - CIWS)  Gokdeniz și ceea ce pare a fi un derivat al complexului radar Cafrad, de tip AESA, portavionul Mugem va avea o capacitate semnificativă de autoapărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel