Trupele ruse vor primi în dotare în anul 2021 noi complexe de apărare antiaeriană de tip S-400, S-350 și Pantsir-S

Ionel Copcea |
Data publicării:
S-350 Vityaz, sursă foto: YouTube Armies Power
S-350 Vityaz, sursă foto: YouTube Armies Power

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 09.01.2021, că, în cursul anului 2021, este planificată dotarea primului regiment de rachete antiaeriene cu noile complexe de tip S-350 Vitiaz.

„Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor reînzestra, în anul 2021, primul regiment de rachete antiaeriene cu noile complexe de tip S-350 Vitiaz, care vor înlocui vechile sisteme S-300PS“, se arată într-un comunicat de presă al ministerului preluat de agenția de presă Interfax.

Anterior, complexul S-350 a fost livrat numai unui centru de instrucție din Regiunea Leningrad, pentru pregătirea specialiștilor militari.

“În anul 2021, Forțele Aerocosmice vor primi în dotare și două complete de nivel regiment de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf, precum și 18 complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S“, au menționat reprezentanții ministerului.

Potrivit precizărilor acestora, în anul 2020, în dotarea Forțelor Aerocosmice, au fost introduse patru regimente de rachete antiaeriene S-400 și 24 de complexe Pantsir-S. Acestea au fost livrate unităților de apărare antiaeriană dislocate în Regiunile Sverdlovsk, Samara și Yuzhno-Sakhalinsk.

Sistemul mobil multicanal de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune S-350 Vitiaz este destinat pentru apărarea unor obiective de stat, industriale și militare, precum și a grupărilor de trupe împotriva atacurilor aeriene cu mijloace moderne și de perspectivă. Acesta este capabil să distrugă ținte aeriene la distanțe de peste 120 de kilometri și la altitudini de peste 30 de kilometri. Timpul de trecere a sistemului din poziție de marș în poziție de luptă nu depășește cinci minute.

S-400 este un sistem de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune. Acesta este destinat pentru distrugerea avioanelor Aviației Strategice și Aviației Tactice, a rachetelor balistice, țintelor hipersonice și altor mijloace de atac aerian, în condiții de contraacțiune radioelectronică. Sistemul este capabil să distrugă ținte aerodinamice la distanțe de până la 400 de kilometri, precum și ținte balistice la distanțe de până la 60 de kilometri. Țintele vizate de acesta zboară la altitudini cuprinse între câțiva metri și câteva zeci de kilometri, cu viteze de până la 4,8 kilometri pe secundă.

Ambele sisteme de apărare antiaeriană sunt produse de concernul aerocosmic Almaz-Antey.

Comentariul autorului: După cum au anunțat anterior reprezentanții ruși, Programul de stat pentru înzestrare până în anul 2027 prevede livrarea la trupe a 12 divizioane de rachete antiaeriene S-350. Cu acestea vor fi dotate cinci regimente de rachete antiaeriene, ceea ce înseamnă că structura regimentelor nu va fi una standard, urmând ca unele să aibă trei divizioane, iar altele două.

Probabil, fiecare din cele cinci Regiuni Militare existente în prezent în Federația Rusă, inclusiv Flota de Nord, care a primit acest statut începând cu 01 ianuarie 2021, va dispune de un regiment de rachete antiaeriene S-350.

Potrivit planurilor curente, primul regiment dotat cu noile complexe va aparține Regiunii Militare Sud. Cel mai probabil, va fi vorba despre Regimentul 1536 Rachete Antiaeriene - Rostov pe Don aparținând Diviziei 51 Apărare Antiaeriană a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană - Rostov pe Don. În prezent, în compunerea acestuia se află trei divizioane de rachete antiaeriene S-300PM (24 de instalații de lansare). În consecință, este posibil ca noul regiment să fie format tot din trei divizioane.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel