Trupele ruse au lovit din nou cu rachete și drone ținte din adâncimea teritoriului ucrainean. În 10 regiuni din Ucraina au fost anunțate alerte aeriene

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse rusești au anunțat că, în noaptea de 20.06.2024, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat o serie de lovituri asupra unor obiective militare și de infrastructură din adâncimea teritoriului Ucrainei. A fost raportată întrebuințarea unei mari varietăți de arme, inclusiv rachete de croazieră cu bazare aeriană și rachete balistice.

Explozii puternice au fost semnalate la o instalație din Dnepropetrovsk. În urma sosirii mijloacelor de lovire rusești a fost declanșat un incendiu de anvergură.

De asemenea, mai multe explozii au avut loc și în zona Krivoy Rog. Potrivit unor informații neconfirmate, între altele, atacul a vizat un aerodrom pe care Forțele Aeriene ale Ucrainei încercau să-l opereze.

Pagube au fost provocate de incendii și unor obiective de infrastructură critică utilizate în scopuri militare din regiunea Vinnița. Loviturile nocturne executate de trupele ruse au fost confirmate de autoritățile locale.

O serie de explozii s-au produs în timpul nopții de 20 iunie și în regiunea Kiev. După cum au anunțat reprezentanții ucraineni, mai multe drone kamikaze de tip Geran (Shahed) au zburat în regiune, provocând daune elementelor de apărare antiaeriană aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei.

Mai multe lovituri au fost raportate și la obiective din regiunea Harkov. Acestea au reprezentat o continuare a atacurilor executate pe 19 iunie asupra unor spații de cazare a personalului militar ucrainean.

Reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei au confirmat noile atacuri nocturne ale armatei ruse, precizând că, în total, inamicul a folosit nouă rachete de diferite tipuri și 27 de drone de atac.

Între acestea s-au aflat:

- patru rachete de croazieră Kh-101/Kh-555, lansate de bombardiere strategice Tu-95MS din spațiul aerian situat deasupra Mării Caspice;

- trei rachete balistice Iskander-M, lansate din regiunea Voronej;

- două rachete de aviație dirijate Kh-59, lansate din spațiul aerian situat deasupra Mării Azov;

- 27 drone de atac Shahed-131/136, lansate din zona Primorsko-Akhtarsk a Ținutului Krasnodar.

Potrivit oficialilor militari ucraineni, atacul rusesc a fost respins de avioane de luptă, unități de rachete antiaeriene, grupuri mobile și echipamente de război electronic din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

În urma luptelor aeriene au fost distruse:

- patru rachete de croazieră Kh-101/Kh-555;

- o rachetă de aviație dirijată Kh-59;

- 27 drone de atac Shahed-131/136.

Apărarea antiaeriană ucraineană a lucrat în regiunile Dnepropetrovsk, Zaporojie, Donețk, Mykolaiv, Herson, Harkov, Kiev, Cerkasy, Poltava și Vinnița. Anterior, în aceste regiuni au fost anunțate alerte aeriene. Acestea au durat aproximativ două ore și jumătate și au fost anulate spre dimineață.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel