Doi dintre consilierii cheie ai lui Donald Trump i-au prezentat un plan pentru a pune capăt războiului din Ucraina dacă va câștiga alegerile prezidențiale.
Planul lui Keith Kellogg și Fred Fleitz prevede că Ucraina va primi mai multe arme americane doar dacă va intra în negocieri de pace, scrie Reuters.
În același timp, Statele Unite ale Americii vor avertiza Moscova că orice refuz de a negocia va duce la un sprijin sporit pentru Ucraina, a declarat Keith Kellogg, general-locotenent (r.) și unul dintre consilierii pentru securitate națională ai lui Trump.
Potrivit Reuters, strategia Kellogg-Fleitz este cel mai detaliat plan elaborat de asociații lui Trump, care a spus că poate rezolva rapid războiul din Ucraina dacă va câștiga alegerile. Acest lucru ar marca o schimbare radicală în poziția SUA față de război.
Planul prevede o încetare a focului bazată pe liniile de contact predominante în timpul discuțiilor de pace. Fleitz a mai adăugat că fostul președinte a răspuns pozitiv strategiei: „Nu spun că a fost de acord cu ea sau a fost de acord cu fiecare cuvânt, dar am fost fericiți să primim feedback-ul pe care l-am primit”, a spus el.
Secretarul de presă al lui Trump, Stephen Chung, nu a comentat, dar a spus că declarațiile făcute de fostul președinte sau de membri autorizați ai campaniei sale ar trebui considerate oficiale.
Detaliile planului Kellogg-Fleitz
Articolul menționează că elementele cheie ale planului au fost subliniate într-o lucrare de cercetare disponibilă public, publicată de America First Policy Institute.
„Le spunem ucrainenilor: trebuie să vă așezați la masa de negocieri, iar dacă nu vă așezați la masa de negocieri, sprijinul din partea Statelor Unite se va opri. Și președintelui Rusiei, Vladimir Putin: trebuie să te așezi la masa negocierilor și, dacă nu te așezi la masă, atunci le vom oferi ucrainenilor tot ce au nevoie pentru a te ucide pe câmpul de luptă”, a spus Kellogg.
Potrivit lucrării indicate, Moscova poate fi obligată să negocieze și prin amânarea pentru o lungă perioadă de timp a promisiunii de aderare a Ucrainei la NATO.
Fleitz a subliniat că Ucraina nu trebuie să cedeze oficial teritoriu Rusiei, conform planului lor. Cu toate acestea, potrivit lui, este puțin probabil ca Kievul să poată recăpăta controlul efectiv asupra întregului său teritoriu în viitorul apropiat: „Preocuparea noastră este că acest război s-a transformat într-un război de uzură care va ucide o întreagă generație de tineri”. el a spus.
Potrivit lui Kellogg și Fleitz, pentru a obține o pace durabilă în Ucraina, sunt necesare garanții suplimentare de securitate pentru Ucraina. Fleitz a adăugat că „înarmarea Ucrainei până în dinți” ar putea fi un element cheie în acest sens.
Declarațiile lui Trump cu privire la Ucraina
Candidatul american Donald Trump a declarat în repetate rânduri că va putea pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei în 24 de ore. Cel mai probabil, un astfel de plan ar forța Ucraina să cedeze teritorii agresorului.
Fostul președinte al SUA Donald Trump a spus că adversarul său de la viitoarele alegeri, Joe Biden, nu ar fi trebuit niciodată să promită Ucrainei aderarea la NATO. Potrivit lui Trump, invazia pe scară largă a Rusiei a fost provocată tocmai de intențiile Ucrainei de a adera la NATO.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News