Trump spune că în cazul în care fi asasinat la ordinul iranienilor, speră că SUA „vor șterge Iranul de pe fața Pământului”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, a exprimat speranța că America va anihila Iranul dacă oficialii iranieni îl vor asasina. 

Declarațiile au fost făcute joi de fostul președinte american, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a menționat o astfel de amenințare, informează Agerpres, care citează AFP.

„Dacă 'președintele Trump este asasinat', ceea ce este întotdeauna o posibilitate, sper că America va anihila Iranul, ștergându-l de pe fața Pământului”, a scris fostul președinte pe rețeaua sa Truth Social. „Dacă acest lucru nu se va întâmpla, liderii americani vor fi văzuți ca niște lași fără curaj”, a adăugat el.

Miercuri, în timpul discursului său în fața Congresului SUA, premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat că „recent, am aflat că Iranul a amenințat chiar că îl va asasina pe președintele Trump”.

Potrivit presei, autoritățile americane au primit informații acum câteva săptămâni că Teheranul punea la cale un complot împotriva lui Donald Trump. Aceasta a dus la întărirea protecției fostului președinte.

Iranul a respins acuzațiile, descriindu-le drept „răuvoitoare”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel