Trump spune că „ar fi trebuit să fiu mort acum”. Reacția fostului președinte cu privire la intervenția Secret Service

Darius Muresan |
Data publicării:
Donald Trump, photo: Agerpres
Donald Trump, photo: Agerpres

"Ar fi trebuit să fiu mort", a declarat fostul președinte american Donald Trump, după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat pe care a descris-o drept "o experiență foarte suprarealistă", într-un interviu difuzat duminică de New York Post (NYT), informează Agerpres și AFP.

"Nu ar fi trebuit să fiu aici, ar fi trebuit să fiu mort", a afirmat Donald Trump pentru NYT, în timpul unui interviu acordat la bordul avionului său în zbor spre Milwaukee, unde va participa la convenția Partidului Republican, unde urmează să fie confirmat drept candidat pentru alegerile prezidențiale.

A fost o "experiență foarte suprarealistă", a spus Trump cu privire la atacul asupra sa, având un bandaj alb la urechea dreaptă, potrivit NYT.

Fostul președinte, în vârstă de 78 de ani și din nou candidat la Casa Albă, a fost rănit la ureche și evacuat, cu obrazul însângerat, după ce mai multe focuri de armă au făcut un mort și doi răniți grav printre spectatori, în timpul unui miting, sâmbătă, în Butler, Pennsylvania.

Trump a afirmat că dacă nu ar fi aplecat puțin capul spre dreapta pentru a privi o imagine proiectată către public despre imigranții ilegali, ar fi fost mort, relatează cotidianul conservator.

"Din noroc sau datorită lui Dumnezeu, mulți spun că datorită lui Dumnezeu, sunt încă aici", a declarat Trump.

El a felicitat agenții Secret Service, poliția de elită însărcinată cu protecția înaltelor personalități politice, pentru că l-au ucis pe autorul atacului. "L-au doborât cu un glonț între ochi. Au făcut o treabă fantastică", a spus Trump. "Este suprarealist pentru noi toți", a adăugat el.

Fotografii cu Donald Trump ridicând pumnul în semn de provocare către mulțime în timp ce agenții îl evacuau au făcut înconjurul lumii. "Mulți spun că aceasta este fotografia cea mai emblematică pe care au văzut-o vreodată", a subliniat el. "Ei au dreptate și eu nu am murit. De obicei, trebuie să mori pentru a avea o fotografie emblematică", a adăugat Trump.

După această tentativă de asasinat, Donald Trump și-a rescris discursul pe care îl pregătise pentru convenția republicană. El a declarat că "pregătise un discurs extrem de dur" despre "oribila administrație Biden", dar că l-a abandonat pentru un discurs care, speră el, "va uni țara". "Însă nu știu dacă aceasta este posibil. Oamenii sunt foarte divizați", a mai spus Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel