Trump, rănit într-o tentativă de asasinat (Foto/Video). FBI confirmă: Un tânăr de 20 de ani este principalul suspect

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tentativă de asasinat împotriva lui Trump
Tentativă de asasinat împotriva lui Trump

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost rănit sâmbătă la ureche într-o aparentă tentativă de asasinat prin împuşcare în timpul unui miting, ceea ce dă peste cap o campanie prezidenţială deja tensionată, relatează AFP.

Update: FBI l-a identificat pe atacatorul de la mitingul lui Trump. Este vorba de Thomas Matthew Crooks, un tânar în vârstă de 20 de ani, transmite CNN.

Pe lângă presupusul atacator, care nu a fost încă identificat, un spectator a fost ucis şi alţi doi au fost grav răniţi, a anunţat Secret Service, care este responsabil pentru protejarea preşedinţilor şi foştilor preşedinţi.

,,Am fost lovit de un glonţ care mi-a străpuns vârful urechii drepte", a scris Trump pe platforma sa Truth Social. "Este incredibil că un astfel de act se poate întâmpla în ţara noastră", a adăugat el.

Donald Trump "este în siguranţă", a indicat Secret Service.

Biroul Federal de Investigaţii din SUA a confirmat că focurile de armă care l-au vizat sâmbătă pe Donald Trump la un miting de campanie în Pennsylvania au fost cu adevărat "o tentativă de asasinat", relatează AFP şi Reuters.

FBI este "aproape de a identifica" persoana care a tras asupra candidatului republican la alegerile pentru Casa Albă din SUA, dar că nu poate dezvălui identitatea şi că nu se cunoaşte motivul tentativei de asasinat.

 

Curg reacțiile



Preşedintele democrat Joe Biden, care urmează să se confrunte cu Donald Trump la alegerile din noiembrie, a declarat că a fost uşurat să afle că republicanul este aparent într-o stare bună de sănătate şi a vorbit cu el sâmbătă seara. "Toată lumea trebuie să condamne" astfel de violenţe, a spus el într-un discurs televizat. Preşedintele Biden, care era în Delaware, se întoarce la Washington.

"Nu există loc pentru violenţă politică în democraţia noastră", a reacţionat și fostul preşedinte democrat Barack Obama.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat duminică "fără echivoc" tentativa de asasinare a fostului preşedinte american Donald Trump, a declarat purtătorul său de cuvânt.

Mitingul din Butler, în Pennsylvania, era ultimul înainte de convenţia republicană care începe luni şi la sfârşitul căreia Donald Trump urmează să fie desemnat oficial drept candidat prezidenţial al Partidului Republican. Echipa sa de campanie a confirmat sâmbătă seara intenţia fostului preşedinte de a participa.

Candidatul republican, care tocmai îşi începuse discursul cu una dintre tiradele sale obişnuite despre migranţi, acuzându-l pe Joe Biden că i-a lăsat să intre în ţară în masă, a fost imediat pus la pământ de agenţii Secret Service.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel