Trump a câștigat și în Missouri și Michigan și e aproape sigur că-l va înfrunta din nou pe Biden. „Super Tuesday” va aduce cel mai probabil înfrângerea finală pentru Nikki Haley

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump a obținut sâmbătă victorii în alegerile interne ale Partidului Republican din două noi state americane, Missouri și Michigan, potrivit informațiilor presei, consolidându-și poziția în cursa pentru nominalizarea prezidențială în alegerile din noiembrie, notează Agerpres, care citează AFP.

În Missouri, omul de afaceri republican l-a învins pe rivalul său, Nikki Haley, câștigând toate caucusurile organizate în stat, conform New York Times. În Michigan, Trump a câștigat cei 39 de delegați aleși în cadrul unui caucus care a adunat aproximativ 2.000 de activiști, conform rapoartelor CNN. La începutul săptămânii, fostul președinte câștigase deja cei 16 delegați rămași din Michigan, aleși în primare.

Republicanii dintr-un al treilea stat, Idaho, au participat sâmbătă la vot pentru a-și desemna candidatul, însă rezultatul nu a fost imediat anunțat.

Alegerile organizate în Missouri, Michigan și Idaho au fost hibride, cu reguli diferite, reflectând în unele cazuri tensiuni și disensiuni, în ciuda influenței considerabile a lui Donald Trump.

Fostul președinte a câștigat toate alegerile interne organizate până în prezent. Noile sale victorii de sâmbătă intervin cu trei zile înainte de "Super Tuesday" din 5 martie, un eveniment crucial în care 15 state organizează simultan alegerile primare pentru partidele democrată și republicană. Atât președintele democrat Joe Biden, cât și Donald Trump sunt considerați favoriții în rândul membrilor propriilor partide.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel