Traversarea cu feribotul a Strâmtorii Kerci este întreruptă: Nava Conro Trader, recent reparată de ruşi, este în flăcări (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un feribot care transporta rezervoare cu combustibil a fost atacat de ucraineni în portul rusesc Kavkaz. Sursa foto: X/Twitter.
Un feribot care transporta rezervoare cu combustibil a fost atacat de ucraineni în portul rusesc Kavkaz. Sursa foto: X/Twitter.

Atacurile periodice ale Ucrainei asupra punctului de trecere cu feribotul dintre Rusia și Crimeea au efectul dorit. Se pare că forțele armate ucrainene au finalizat operațiunea de distrugere a punctului de trecere cu feribotul a strâmtorii Kerch, după cum reiese din numeroasele înregistrări video și din criticile active ale rușilor cu privire la un incendiu masiv în portul Kavkaz și la exploziile de la bordul feribotului Conro Trader.

Adevărul este că, la momentul atacului, acesta era încărcat cu cisterne feroviare cu combustibil. Judecând după înregistrarea video, feribotul în sine și o parte din infrastructura portului Kavkaz de pe partea rusă a strâmtorii Kerci au fost grav avariate. De asemenea, rușii se plâng că atacul a fost efectuat cu rachete Neptun.

Trebuie menționat faptul că acesta nu este primul, dar cu siguranță ultimul atac asupra feribotului Conroe Trader. Acesta a fost lovit pentru prima dată în timpul atacului din 4 iunie, împreună cu un alt feribot, Avangard.

Acesta din urmă a suferit o gaură în sala mașinilor și și-a pierdut flotabilitatea și abia la sfârșitul lunii iulie a putut fi adus la șantier. „Conroe Trader”, care a suferit mai puține avarii, a fost reparat mai rapid și repus pe linia de plutire la începutul lunii august.

În același timp, întrebarea dacă acesta mai poate fi vreodată reparat a primit acum un răspuns foarte elocvent sub forma unui material video care îl arată arzând după atacul de astăzi efectuat de ucrainenii.

Tot în iulie, în Strâmtoarea Kerch a funcționat temporar feribotul Slavyanin, care a fost grav avariat, de asemenea în urma unui incendiu, în timpul atacului din 23 iulie. Marina ucraineană a precizat la momentul respectiv că acesta era singurul feribot operațional din Marea Neagră. Așadar, acum Rusia nu mai are feriboturi funcționale și așa va rămâne până când vor putea repara Avangard sau Slavyanin, dacă mai este posibil.

În același timp, aceasta este o dovadă excelentă a faptului că, pentru a îndeplini o misiune precum distrugerea unei punct de trecere cu feribotul dintre Rusia și Crimeea, a fost nevoie de o muncă metodică care presupune efectuarea de către ucraineni a unor lovituri succesive asupra acestui element de infrastructură critică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel