Copiind modelul Rusiei, Armata Transnistriei a început să echipeze flota sa de tancuri cu sisteme anti-dronă

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Transnistria, care se autointitulează „Republica Moldovenească Nistreană'' (RMN), a început să echipeze cu „grilaje” antidrone tancurile T-64BV ale brigăzii sale de infanterie motorizată. Batalionul de tancuri al brigăzii, staționat în satul Vladimirovka, la doar patru kilometri de frontiera ucraineană, deține un total de 17 tancuri din era sovietică, dintre care 12 sunt operaționale, celelalte cinci fiind în „rezervă”.

În timpul exercițiilor militare recente, două dintre tancurile desfășurate au fost echipate cu structuri de protecție concepute pentru a proteja partea superioară a turelei tancului, care este locul unde blindajul este cel mai subțire, de atacurile dronelor.

Având în vedere numărul limitat de tancuri deținute de aşa-zisa armată nistreană, este destul de probabil că acest sistem improvizat de protecție să fi fost instalat pe toată flota sa de blindate, potrivit Militarnyi.

Amenințarea reprezentată de dronele kamikaze de tip FPV pe câmpul de luptă din Ucraina a determinat atât armata ucraineană, cât și cea rusă să instaleze pe blindatele grele o tehnologie similară.

Cea mai recentă producție dedicată tancurilor, dezvoltată în Rusia, vine acum echipată cu „grilaje” instalate din fabrică, pe care multe dintre unitățile Moscovei le modifică în continuare, ceea ce în multe cazuri a fost dus la extrem cu așa-numitele sale ''tancuri ţestoase''.

Tancul principal de luptă T-64 a fost introdus în serviciu de URSS în anii 1960 și a fost utilizat de mai multe țări, inclusiv Rusia și Ucraina. Blindatul a fost proiectat și construit de biroul de proiectare Harkov Morozov Machine Building, ca tanc principal de luptă de generație următoare care urma să înlocuiască legendarul tanc al armatei sovietice, T-54/T-55.

Utilizarea sistemelor improvizate de tip grilaj pentru protejarea tancurilor împotriva dronelor a fost adoptată de alte forțe armate, inclusiv de cea a Israelului. Ce anume a determinat aşa-zisa armată nistreană, să recurgă la aceste modificări nu este clar. Este posibil să aibă legătură nu numai cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, ci și cu atacurile dronelor kamikaze neidentificate care au avut loc în primăvară asupra unei baze militare din Tiraspol .

Primul atac a avut loc la 17 martie, când un elicopter Mi-8 a fost atacat și distrus pe o bază militară din apropierea aerodromului Tiraspol și un atac din 6 aprilie asupra unei baze militare din districtul Rîbnița, la șase kilometri de frontiera cu Ucraina.

Site-ul ucrainean Militarnyi a relatat anterior că un alt aliat regional al Rusiei, Belarus, își dota, de asemenea, tancurile T-72B cu grilaje.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel