“Totul arde în jur”: Dronele Ucrainei au lovit un depozit de rachete rusesc în adâncimea teritoriului Rusiei, provocând explozii multiple

Ionel Copcea |
Data publicării:
Exploziile de la fabrica de rachete din Toropets, teritoriul Rusiei, lovită de multiple drone ucrainene. Video: Screenshot rețeaua Vk.com canalul rus de propagandă pro-război @ТРЕТЬЯ МИРОВАЯ ВОЙНА
Exploziile de la fabrica de rachete din Toropets, teritoriul Rusiei, lovită de multiple drone ucrainene. Video: Screenshot rețeaua Vk.com canalul rus de propagandă pro-război @ТРЕТЬЯ МИРОВАЯ ВОЙНА

În cursul nopții de 18.09.2024, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat cu drone un depozit de muniții din orașul Toropets (regiunea Tver).

Acest lucru a fost anunțat de expertul militar și bloggerul Yuri Podoliaka, potrivit căruia “tot ce se poate explodează și arde în jur”.

Podoliaka a citat un raport al agenției de stat Tass din anul 2018, în care adjunctul ministrului rus al apărării de la acea vreme, Dmitri Bukgakov, vorbea despre depozitul din regiunea Tver.

“În Toropets se construiește un arsenal pentru depozitarea rachetelor și muniției conform standardelor mondiale. Acesta ne va permite să adăpostim rezervele de rachete împotriva influențelor externe și să le asigurăm siguranța la incendii și explozii. Sarcina completă a fiecărei unități de depozitare va fi de până la 240 de tone”, a precizat atunci Bulgakov.

Între timp, serviciul de presă al guvernului regional din Tver a confirmat atacul cu drone din Toropets, citând o declarație a guvernatorului Igor Rudenya. Potrivit informațiilor sale, un incendiu a izbucnit în Toropets din cauza căderii resturilor de drone. Nu s-a precizat exact unde a avut loc incendiul. Autoritățile locale au început evacuarea populației din zonă.

Serviciul de presă a subliniat că mijloacele de apărare antiaeriană “continuă să respingă un atac masiv cu drone pe cerul de deasupra orașului”. Numărul de aparate de zbor fără pilot care au fost distruse sau suprimate nu este cunoscut.

Topopets este cel mai vestic oraș din regiunea Tver. În anul 2021, acesta avea aproximativ 11.000 de locuitori.

Ministerul rus al Apărării a informat că, în noaptea de 18 septembrie, mijloacele de apărare antiaeriană au distrus 54 de drone ucrainene de tip avion deasupra teritoriului Federației Ruse.

“Forțele aflate în serviciul de apărare antiaeriană au distrus 54 de drone ucrainene în cinci regiuni ale Federației Ruse. Dintre acestea 27 au vizat ținte din regiunea Kursk, 16 din regiunea Bryansk, șapte din regiunea Smolensk, trei din regiunea Belgorod și una din regiunea Orel”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, citat de agenția Interfax.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel