Toți ochii pe Kamala. Prima declarație a Kamalei Harris după retragerea lui Joe Biden, un președinte „fără precedent în istoria modernă a SUA”

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, împreună cu Kamala Harris, vicepreședintele american și Nancy Pelosi, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților, în timpul unei reuniuni a Congresului SUA. Sursă foto: Kamala Harris @Official @Fac
Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden, împreună cu Kamala Harris, vicepreședintele american și Nancy Pelosi, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților, în timpul unei reuniuni a Congresului SUA. Sursă foto: Kamala Harris @Official @Facebook

Kamala Harris a lăudat bilanţul lui Joe Biden, "fără precedent în istoria modernă" pentru un preşedinte al Statelor Unite. Actualul vicepreședinte a evitat însă a refuzat însă să menționeze ceva despre candidatura sa la prezidențiale, acesta fiind de fapt cel mai așteptat moment.

"Într-un singur mandat, el are deja un bilanţ mai bun decât majoritatea preşedinţilor care au avut două mandate", a declarat vicepreşedinta Statelor Unite, în timpul unei declarații de la Casa Albă. Acesta a fost primul său discurs de când Joe Biden s-a retras, cu o zi înainte, din cursa prezidenţială.

 

Premierul Marii Britanii spune că Joe Biden a consolidat NATO

 

Joe Biden a consolidat NATO, a declarat și premierul britanic Keir Starmer, lăudând acțiunile.

„Președinția sa va lăsa o moștenire care se extinde mult dincolo de America,” a spus Keir Starmer în Camera Comunelor, potrivit Agerpres care citează AFP.  Acesta a subliniat „hotărârea neclintită de a fi alături de poporul ucrainean”.

Joe Biden „lasă NATO mai puternică decât a fost în ultimele decenii,” a adăugat el.

Perspectiva unei reveniri a lui Donald Trump la Casa Albă îngrijorează unele țări europene, fostul președinte republican considerând adesea că angajamentul financiar al aliaților europeni este insuficient în ceea ce privește apărarea.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), creată în 1949 pentru a face față Uniunii Sovietice, are acum 32 de membri și și-a asumat un rol central de la invazia rusă în Ucraina în 2022, coordonând sprijinul pentru Kiev și integrând două noi țări, Finlanda și Suedia.

Keir Starmer l-a salutat, de asemenea, pe Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, ca fiind „un om care, în cinci decenii de angajament public, nu a pierdut niciodată din vedere preocupările oamenilor muncii și și-a pus întotdeauna țara pe primul loc.”

Luni, premierul britanic, care săptămâna trecută a găzduit aproximativ patruzeci de lideri europeni la o reuniune a Comunității Politice Europene, a declarat că decizia președintelui american de a renunța la candidatură nu ar fi trebuit să fie una ușoară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel