Testul este o realizare importantă care a demonstrat capacitatea Statelor Unite de a contracara eventuale atacuri cu rachetă cu rază medie din partea unor ţări precum Coreea de Nord, transmite Reuters.
Sistemul terestru Aegis folosit în cel mai recent test a fost echipat cu un interceptor Standard Missile 3 Block IIA (SM-3 IIA), dezvoltat în comun de compania americană Raytheon Co şi de cea japoneză Mitsubishi Heavy Industries Ltd.
Potrivit directorului Missile Defense Agency (MDA) al SUA, general-locotenent Sam Greaves, testul a fost unul 'foarte semnificativ pentru viitorul operaţiunilor de apărare antirachetă multi-rol'.
În cadrul testului, un avion U.S. Air Force C-17 a lansat o rachetă balistică cu rază medie, iar de la Facilitatea din Kauai, din Hawaii, au fost lansate rachete interceptoare, a precizat MDA.
În octombrie, armata SUA a informat că a interceptat cu succes o rachetă balistică cu rază medie folosită ca ţintă.
Pentagonul a primit în august misiunea de a căuta mai multe opţiuni de contracarare a rachetelor nord-coreene prin folosirea radarului şi a mai multor rachete.
Armata explorează posibilitatea ca SUA să adauge un nou nivel de apărare antirachetă pe lângă cele deja existente.
Sistemul SM-3 IIA urmează să echipeze scuturile americane Aegis din România şi Polonia.
SUA au dat recent Rusiei un ultimatum de 60 de zile pentru a reveni asupra a ceea ce Washingtonul denunţă a fi o încălcare a Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare.
În 2017, Japonia a decis să extindă sistemul de apărare antirachetă cu staţii radar şi interceptoare Aegis ca răspuns la ameninţarea rachetelor nord-coreene.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News