Teritoriul Rusiei, lovit la 1.200 km în adâncime: Fabrica de drone Shahed din Tatarstan, lovită de UAV-urile serviciilor speciale ale Armatei ucrainene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă ucraineană de tip UJ-22. Foto: EuraSian Times
Dronă ucraineană de tip UJ-22. Foto: EuraSian Times

Ucrainenii lovesc ”la sursă”, direct la fabricile ruse în care sunt pregătite pentru a fi trimise pe front dronele kamikaze Shahed.

În această dimineață, dronele ucrainene au vizat o rafinărie și o întreprindere din Republica Tatarstan. Potrivit publicațiilor ucrainene, care citează surse din serviciile speciale, atacul a fost organizat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR/HUR).

Se pare că în atacul organizat de GUR asupra fabricii  de drone din Yelabuga au fost utilizate drone mari, asemănătoare avioanelor.

Este posibil ca serviciile ucrainene să fi utilizat în recentele atacuri drone similare celei de tip UJ-22 Airborne, scrie Obozrevatel, care notează că specificațiile publice pentru drona UJ-22 prezintă o anvergură aripilor este de 4,6 metri și o rază de zbor de până la 800 km.

Potrivit unei surse din forțele de securitate, în spatele atacului asupra rafinăriei de petrol din Nijnyokamsk se află SBU, Serviciul de Securitate ucrainean și GUR - direcția de informații a Armatei ucrainene.

Autoritățile din Tatarstan, mass-media rusă și canalele rusești Telegram, au confirmat atacul cu drone, dar insistă că ”nu există pagube grave, procesul tehnologic al întreprinderilor nu este perturbat”.

Interlocutorul publicației a remarcat că fabrica de asamblare de drone kamikaze, pe care rușii o etichetează Geran-2, a fost atacată. Potrivit acestuia, impactul a provocat distrugeri semnificative ale instalațiilor de producție.

Amintim că, în vara lui 2023, SUA au publicat o imagine din satelit cu facilitatea din Republica Tatarstan, care era folosită pentru producția de drone kamikaze iraniene Shahed, o fabrică construită în așa-numita zonă economică specială „Alabuga”.

Ukrainska Pravda notează că amplasarea drumurilor și clădirilor pe imaginea din satelit este foarte asemănătoare cu teritoriul „Politehnicii Alabuga”, care a fost atacat de drone pe 2 aprilie. În plus, ministrul transformării digitale, Mykhailo Fedorov, a declarat că Ucraina are drone capabile să zboare mai mult de o mie de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel