"Serviciul Național de Securitate al Republicii Armenia a dezvăluit că au fost descoperite cazuri de achiziție și depozitare ilegală de arme, muniții și explozivi de către un grup de persoane care aveau intenția de a prelua puterea în Armenia", transmite TASS care citează un comunicat al SNB . Se precizează că atacatorii, care nu erau de acord cu politica internă și externă a statului, intenționau să dea o lovitură de stat prin asasinarea șefului guvernului.
Conform informațiilor furnizate de sursa citată armele au fost transportate în Armenia din Nagorno Karabah, unde se desfășoară operațiuni militare din 27 septembrie. Astfel, fostul șef al Serviciului Național de Securitate, șeful partidului Rodina, Artur Vanetsyan, fostul deputat Vahram Baghdasaryan și alte două persoane au fost reținute.
Acest anunț a fost făcut de avocatul său. "Astăzi, Artur Vanetsyan a fost interogat la Departamentul de Investigații al Serviciului de Securitate Națională și ulterior reținut. Autoritățile îi aduc acuze false de tentativă de lovitură de stat și asasinarea lui Nikol Pashinyan", a anunțat avocatul.
În ceea ce privește conflictul din Nagorno-Karabah, Pashinyan a declarat la începutul acestei săptămâni că nu a avut de ales decât să semneze acordul intermediat de Rusia, pentru a preveni pierderi teritoriale suplimentare.
Acordul de pace din Nagorno-Karabah e văzut de armeni ca o capitulare în fața Azerbaidjanului.
El a spus că își asumă responsabilitatea personală pentru pierderi, dar a respins apelurile de demisie. Sătenii, etnici armeni din Nagorno-Karabakh și-au incendiat casele și au fugit în Armenia, în ajunul termenului care va ceda părți ale teritoriului către Azerbaidjan, ca parte a acordului de încetare a focului.
Citește și: Pedeapsa Rusiei: Pacea, mai mult o capitulare. Turcia a câștigat războiul din Nagorno-Karabah
Dureroasa pace în Armenia. La Erevan au izbucnit violențe după semnarea acordului cu Azerbaidjanul, premierul fiind acuzat de capitulare
Azerbaidjanul şi Armenia au semnat sub egida Rusiei un acord pentru încetarea ostilităţilor în conflictul din Nagorno-Karabah care consfințește victoriile militare azere după şase săptămâni de lupte sângeroase.
Nagorno-Karabah şi-a autoproclamat independenţa faţă de Azerbaidjan, intrând în anii 1990 într-un conflict armat care s-a soldat cu circa 30.000 de morţi.
La sfârşitul lui septembrie au reizbucnit confruntările între separatiştii armeni şi armata azeră, cele mai sângeroase din ultimii 30 de ani.
Cu ajutorul Turciei armata azeră a ieșit învingătoare după șase săptămâni de conflict sângeros.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News