Tancurile israeliene au intrat în baza misiunii de menținere a păcii din Liban, relatează ONU

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Tancurile israeliene au intrat în baza misiunii ONU de menținere a păcii din Liban la primele ore ale dimineții de duminică. Misiunea a anunțat acest lucru după-amiaza pe rețeaua de socializare X. În incident, tancurile au distrus poarta principală a bazei, iar soldații israelieni au cerut membrilor bazei să stingă luminile.

„Dis de dimineață, trupele de menținere a păcii de la postul ONU din satul Ramyeh au văzut trei companii de soldați ai Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) trecând linia albastră în Liban. În jurul orei 4:30 (3:30 am), în timp ce echipajul era acoperit, două tancuri Merkava (IDF) au distrus poarta principală a bazei și au intrat. Au cerut de mai multe ori ca baza să stingă luminile”, a descris misiunea UNIFIL incidentul.

În jurul orei 4:30, în timp ce trupele de menținere a păcii se aflau în adăposturi, două tancuri Merkava ale IDF au distrus poarta principală a poziției și au intrat cu forța în bază. Au cerut de mai multe ori ca cei din bază să stingă luminile.

„Tancurile au plecat aproximativ 45 de minute mai târziu, după un protest oficial al UNIFIL... În jurul orei 06:40, echipajul aceleiași baze a raportat tragerea mai multor proiectile de fum la 100 de metri spre nord. Deși aveau măști de protecție, 15 trupe de menținere a păcii au suferit consecințe, inclusiv iritarea pielii și reacții gastrointestinale. Acum sunt sub îngrijiri medicale ”, a spus misiunea într-un comunicat. Israelul nu a comentat încă afirmația misiunii ONU.

În ultimele zile, mai mulți membri ai misiunii ONU din diverse țări au fost  răniți de Israel. Prin urmare, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a cerut duminică ONU să retragă misiunea din zona de luptă deoarece, potrivit acestuia, membrii acesteia au devenit ostatici ai Hezbollah-ului.

Israelul şi-a intensificat duminică loviturile în Liban, în şi în afara fiefurilor grupării şiite Hezbollah şi desfăşoară lupte la sol împotriva acestei grupări proiraniene în sectoare de lângă frontieră în sudul ţării, bombardat neîncetat de armata sa, relatează Agerpres.

Gruparea Hezbollah a indicat că a respins duminică dimineaţa două tentative de infiltrare a trupelor israeliene, afirmând că a declanşat dispozitive explozive împotriva soldaţilor cu care "s-au ciocnit în timp ce aceştia încercau să se infiltreze" în apropiere de Ramia şi au luat drept ţintă forţele israeliene la Maroun al-Ras, cu câţiva kilometri mai la est.

Armata israeliană a lansat o invazie terestră în zona de frontieră cu Liban săptămâna trecută. Israelul spune că încearcă să distrugă infrastructura militară a mișcării Hezbollah, care bombardează nordul Israelului din octombrie anul trecut. Potrivit armatei israeliene, Hezbollah folosește obiecte civile pentru a ascunde armele, dar mișcarea neagă acest lucru.

În Fâşia Gaza, devastată şi asediată, armata israeliană şi-a continuat ofensiva,bombardând în special regiunea Jabalia, în nord, unde - potrivit ei - Hamas încearcă să-şi refacă forţele.

Duminică, trupele israeliene au raportat că au eliminat "zeci de terorişti" în sectorul Jabalia şi au lovit "40 de ţinte teroriste".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel