Tancuri germane Leopard 2A4, trimise de ucraineni pentru a apăra orașul Kurakhove din regiunea Donetsk (Foto/Video): Forţele ruse au fost respinse, dar continuă asaltul

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc ucrainean Leopard 2A4 al Brigăzii 33 Mecanizată. 2023. Ucraina. Fotografie de pe pagina de Facebook a brigăzii ucrainene.
Tanc ucrainean Leopard 2A4 al Brigăzii 33 Mecanizată. 2023. Ucraina. Fotografie de pe pagina de Facebook a brigăzii ucrainene.

Pierderea orașului Vuhledar a agravat și mai mult problema apărării Ucrainei, iar dacă armata rusă își menține ritmul actual, Ucraina ar putea pierde tot sudul Donbasului până la sfârșitul anului. Trupele ruse avansează spre Kurakhove atât dinspre nord, cât și dinspre est - și, deși o evacuare este în curs de desfășurare, nu toți locuitorii acestui oraş sunt dispuși să plece. În acelaşi timp, ucrainenii arunca în lupta tancuri germane Leopard 2A4 şi reuşesc să provoace pierderi semnificative în rândul forţelor ruse de ocupaţie.

Rusia a susținut joi că forțele sale au preluat controlul asupra unei alte localități din regiunea Donețk din estul Ucrainei, unde Moscova a făcut progrese și a cucerit mai multe zone în ultimele luni, inclusiv orașul-cheie Vuhledar.

Ministerul rus al Apărării a susținut într-o declarație că forțele sale au capturat Maksymilianivka, un sat situat la aproximativ 8 kilometri est de Kurakhove, care găzduiește o importantă centrală termică.

Orașul se află la aproximativ 34 de kilometri sud de Pokrovsk, un front important în ofensivă Rusiei în regiunea Donețk.

Rusia a raportat frecvent câștiguri în ultimele luni, în timp ce își continuă ofensiva în Donețk, înregistrând confruntări tot mai dese cu forțele ucrainene pe linia frontului în apropiere de Pokrovsk. Orașul servește drept centru logistic cheie pentru armata ucraineană în regiunea Donețk, care se învecinează cu Rusia.

Brigada a 46-a Aeriană Mobilă a Ucrainei a declarat, la 20 octombrie, că a respins un atac rusesc în sectorul Kurakhove din regiunea Donețk, difuzând imagini ale angajamentului.

Rusia desfășoară atacuri intense în mai multe părți ale frontului de est, încercând să străpungă apărarea Ucrainei în regiunea Donețk spre orașele Pokrovsk și Kurakhove.

Numai în ultimele zi, trupele ucrainene au respins peste 59 de atacuri în sectorul Kurakhove, a declarat Statul Major al Ucrainei în ultima sa actualizare din 21 octombrie. Atacul eșuat ar fi implicat șapte tancuri și 11 vehicule de luptă ale infanteriei, forțele ucrainene distrugând șapte blindate rusești.

 

Tancuri germane Leopard 2A4 desfășurate pentru a apăra Kurakhove

 

Tancurile Leopard 2A4 au fost desfășurate pentru a apăra orașul Kurakhove din regiunea Donetsk. Brigada 33 Mecanizată Separată desfășoară operațiuni de luptă cu aceste tancuri în zona Kurakhove.

Reprezentanții brigăzii au declarat că recent invadatorii ruși au încercat să avanseze la sud de satul Maksymilianivka folosind blindate BTR-80.

Acestea au fost reperate de dronele de recunoaștere ucrainene. Rușii au observat dronele și au încercat să se ascundă de ele lângă transportul lor blindat de trupe. În același timp, un tanc german Leopard 2A4 care a fost trimis pentru a contracara forțele militare ruse a început să tragă asupra lor.

Youtube video image

Trebuie precizat că Brigada 33 Mecanizată  a armatei ucrainene dispune de tancuri germane Leopard 2, începând cu anul 2023. Pentru a rezista mai bine pe câmpul de luptă, militarii ucrainenii au adăugat acestor tancuri protecție suplimentară de tip Kontakt-1.

Elementele sistemului ERA Kontakt-1 protejează vehiculele blindate în principal de sistemele de arme anti-tanc. Atunci când o unitate ERA este penetrată de o încărcătură explozivă, două elemente de protecție din interiorul corpului fiecărei unități sunt detonate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel