Suspiciune de sabotaj în Germania. Două baze militare implicate în ajutarea Ucrainei, închise după suspiciuni că apa ar fi fost otrăvită

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata germană. Foto: Bundeswehr
Armata germană. Foto: Bundeswehr

Două unități militare ale Armatei germane din Köln se află în izolare. Autoritățile de acolo investighează posibile acțiuni de sabotaj, întrucât există suspiciuni că apa din sursa locală de apă ar putea fi contaminată.

Baza militară Bundeswehr din Köln-Wahn - care include un aerodrom militar, a fost izolată miercuri dimineața, după ce au apărut suspiciuni de posibilă contaminare a alimentării cu apă.

Soldaților care soseau nu li se permitea să intre în complex. Nicio persoană care se afla în bază nu avea voie să părăsească cazărmile. Zona înconjurătoare a fost în mare parte izolată.

Potrivit Zeit, baza Köln-Wahn se va redeschide după izolare,  a declarat în această după-amiază un purtător de cuvânt al Comandamentului Teritorial al Bundeswehr.

Baza forțelor aeriene Köln-Wahn este un nod important pentru sprijinul militar pentru Ucraina. Soldații ucraineni care au fost antrenați în Germania se întorc regulat de acolo, prin Polonia, în țara invadată de Rusia.

Baza din Koln-Wahn ar trebui să aibă propria stație de pompare a apei. Probele din apa colectata au mers la laboratoare.

Potrivit informațiilor publicației DerSpiegel, poliția, poliția militară și serviciul militar de contrainformații al Bundeswehr investighează suspiciunile unei operațiuni de sabotaj împotriva Bundeswehr-ului.

Într-o comunicare internă a Comandamentului Teritorial al Bundeswehr (TFK), personalul care se află încă în cazarmă este rugat să raporteze „comportament neobișnuit”. Un indiciu că autoritățile caută în zonă posibili autori. Au existat deja rapoarte interne de la Bundeswehr miercuri seara că o persoană suspectă a fost văzută lângă gardul din jurul cazărmii și a fugit după ce a fost descoperită.

Aproximativ 5.500 de oameni (1.200 de civili, 4.300 de soldați) sunt angajați în complexul de cazărmi din Köln-Wahn.  Serviciul de zbor, care este responsabil pentru călătoriile ministeriale , are, de asemenea, sediul acolo, deoarece cazarma este direct adiacentă aeroportului Köln Bonn.

Probleme gastrointestinale. Potrivit informațiilor SPIEGEL, poliția aeroportului Bundeswehr a primit mai multe sesizări de probleme gastro-intestinale. Încă nu este clar dacă există o legătură cu apa potabilă.

 

Caz similar la baza NATO de la Geilenkirchen 

 

De asemenea, un caz similar este investigat la baza NATO din Geilenkirchen din Renania de Nord-Westfalia, care a fost închisă,  tot sub suspiciunea de sabotaj. Amintim că la Baza Geilenkirchen sunt staționate avioanele de recunoaștere Awacs.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului Teritorial al Bundeswehr la Berlin a confirmat miercuri informațiile prezentate de „Süddeutsche Zeitung”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel