Surse americane: La summitul NATO, vor fi anunțați Patriot și F16 pentru Kiev

Apărarea aeriană a Ucrainei, pentru consolidarea căreia președintele Zelenski presează aliații săi occidentali, devine o problemă centrală în acest moment.

Întărirea apărării antiaeriene ucrainene este considerată de la sine înțeleasă de sursele administrației americane, potrivit cărora rachetele Patriot și avioanele F16 vor fi anunțate la summitul NATO de la Washington, ca parte a noului ajutor SUA pentru Kiev.

Fără a detalia, președintele american Biden a promis luni că el și aliații NATO vor anunța „noi măsuri de întărire a apărării aeriene a Ucrainei pentru a-și proteja orașele și civilii de atacurile rusești”.

Ambasadorul SUA la NATO, Julianna Smith, a declarat că la summitul NATO de la Washington, Ucraina așteaptă vești pozitive în ceea ce privește apărarea aeriană, în special sistemele Patriot.

"Vor fi știri proaspete privind apărarea antiaeriană. În aprilie, ucrainenii au cerut NATO șapte sisteme Patriot. Și avem un răspuns foarte important la acest lucru, care va veni în următoarele zile", scrie VOA.

Amintim că ieri, la Varșovia, președintele ucrainean a semnat un acord bilateral de cooperare în materie de securitate cu prim-ministrul polonez Donald Tusk, în baza căruia forțele aeriene ucrainene vor putea intercepta rachete și drone rusești pe teritoriul său îndreptate către spațiul aerian polonez.

Totodată, acordul stabilește că antiaeriană poloneză va putea intercepta în spațiul aerian ucrainean „rachetele și dronele lansate în direcția Poloniei”.

Smith a spus că „va fi o săptămână mare” la Washington, oficialul anticipând anunțuri importante ”pentru Ucraina, pentru aliații NATO, despre producția de apărare, despre sustenabilitate, despre securitatea cibernetică”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel