„Sistemul de conducere al dronei asigură activitatea autonomă a aparatului de zbor fără pilot, cel puțin pentru întoarcerea în siguranță a acesteia în punctul de dislocare. Acesta poate să îndeplinească integral funcția de operator, în cazul pierderii comunicațiilor”, a menționat Bibikov.
Potrivit precizărilor sale, diferența dintre acesta și sistemele similare pentru avioanele pilotate constă în faptul că este mult mai intelectualizat. “Cu ajutorul acestuia, drona Okhotnik se transformă într-un aparat care funcționează fără intervenția operatorului. El știe ce viteză ar trebui să aibă drona, pe care o controlează în mod automat, și în acest fel funcțiile sale sunt îndeplinite fără probleme”, a subliniat Bibikov.
Anterior, o sursă a agenției de presă Tass a informat că, datorită inteligenței artificiale, drona Okhotnik poate îndeplini în mod independent misiuni de luptă. Trecută într-un mod de operare complet autonom, aceasta va putea căuta anumite tipuri de ținte, va informa despre ele și le va distruge.
Partea rusă a anunțat că noua dronă de atac a fost deja testată cu succes în condiții reale de luptă în Siria.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News