Succesul redresării Ucrainei depinde de conducerea de la Kiev: Ar trebui să reflecte onestitate, unitate și valori democratice pentru a se rupe de trecutul post-sovietic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni / Sursa Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Militari ucraineni / Sursa Foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ucraina are acum o fereastră de oportunitate pentru a reorienta întreaga țară către integrarea în Uniunea Europeană și NATO. Dar prima condiție prealabilă pentru a realiza acest lucru este o calitate a conducerii de la Kiev bazată pe onestitate, unitate și principii democratice. Această declarație a fost făcută la 10 iunie de Penny Pritzker, reprezentantul special al SUA pentru redresarea economică a Ucrainei. 

Pritzker a luat cuvântul la forumul "All Recovery Is Local", organizat de German Marshall Fund of the United States în ajunul celei de-a treia conferințe internaționale privind reconstrucția Ucrainei, care va avea loc cu sprijinul guvernului german la Berlin în perioada 11-12 iunie.

,,Ucraina are o fereastră de oportunitate pentru a-și transforma economia și a reorienta țara spre integrarea în UE și NATO. Dar investiția colectivă pe care o facem cu toții - fie că este vorba de organizații non-profit, fie că este vorba de țările donatoare, de companiile donatoare, de sectorul privat și de organizațiile cu orientare comercială - toate aceste eforturi, toate angajamentele colective care sunt reprezentate în această sală și în multe părți ale lumii, se bazează pe o bună coordonare din partea celor care conduc reconstrucția", a declarat Pritzker, comentând cea mai importantă concluzie pe care crede că oamenii ar putea-o trage de la conferința de la Berlin.

,,Iar calitatea conducerii de la Kiev ar trebui să reflecte onestitatea, unitatea și valorile democratice care reprezintă o ruptură reală de trecutul post-sovietic, o ruptură pe care o dorește Ucraina, pe care o dorește poporul ucrainean. Așadar, acesta este principalul aspect pe care cred că ar trebui să îl reținem în urma acestei conferințe", a adăugat Pritzker.

Declarațiile oficialului au fost făcute în contextul în care Mustafa Nayyem, șeful Agenției de reconstrucție a Ucrainei, a decis să demisioneze la 10 iunie, în ajunul unei conferințe la Berlin, din cauza neînțelegerilor cu conducerea de la vârful statului ucrainean.

Pritzker nu a explicat dacă comentariile sale au fost legate sau motivate de demisia lui Nayyem.

În discursul său, Pritzker a prezentat o serie de probleme legate de reconstrucția Ucrainei la care lucrează împreună cu echipa sa. Responsabilitățile sale includ, în special, atragerea de investiții pentru reconstrucția Ucrainei, ajutând la stabilirea priorităților proiectelor, crearea unui mediu favorabil și sprijinirea proiectelor selectate la diferite niveluri pentru implementarea lor eficientă - ceea ce Pritzker a descris în general ca fiind un "cadru de pregătire a proiectelor".

,,Unul dintre lucrurile importante cu care echipa noastră, guvernul Statelor Unite, încearcă să ajute guvernul ucrainean este cum să creeze de fapt un cadru pentru prioritizarea resurselor", a spus ea.

În același timp, oficialul american a subliniat că înțelege diferența dintre reconstrucția pe termen lung și nevoile imediate ale Ucrainei. Printre acestea, ea vede, în primul rând, stabilizarea sectorului energetic, care a fost afectat în mod critic de loviturile devastatoare ale Rusiei, și asigurarea unor capacități adecvate de apărare aeriană pentru Ucraina, care reprezintă cheia pentru redresarea economică și prosperitate.

,,Ucraina a pierdut - mai mult de nouă gigawați din capacitatea lor a fost afectată. Și astfel, capacitatea de a o restabili, de a o repara, de a construi una nouă etc. a devenit acum o prioritate pentru Occident. Și aș spune că toată lumea lucrează acum pentru a vedea ce se poate realiza în următoarele cinci luni, înainte de venirea iernii", a declarat Pritzker.

,,Și astfel, aceasta este cu siguranță cea mai mare prioritate în acest moment", a adăugat ea.

În ceea ce privește apărarea antiaeriană, Pritzker a subliniat rolul Germaniei în furnizarea acestor sisteme militare Ucrainei, recunoscând în același timp că capacitățile actuale nu sunt suficiente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel