Ana Maria a început să se gândească la acest proiect încă din anul al doilea de facultate, ca să-l prezinte în această vară la Lucrarea de Licenţă. Pregătirile au durat un an, iar în patru luni a reuşit să construiască dispozitivul şi să-l lanseze pe apă, potrivit Observator.tv.
,,El a fost proiectat normal pentru 15 metri, a răspuns cu succes la testarea într-un bazin de doi metri şi practic este o propulsare a acestei idei de a crea ceva care să vină în sprijinul structurilor militare şi personalului'', a precizat Ana Maria.
Practic, prin intermediul camerei cu infraroşu, aşezată în partea din faţă a dispozitivului, se face o transmisie live.
Operatorul îl poate ghida şi poate observa dacă pe fundul cursului de apă sunt eventuale muniţii neexplodate şi, de asemenea, are capacitatea de a le distruge.
,,Mă gândesc ca pe viitor să-i adaug mult mai multe specificaţii şi caracteristici care să-l facă mult mai util şi în domenii un pic mai dificile'', a mai spus studenta de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu.
Nu este singurul geniu din facultatea ei. Unul dintre colegi a construit un avion fără pilot, care decolează ca o dronă, e dotat cu cameră video şi poate scana orice în cadrul misiunilor de cercetare.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News