SUA vor anunța, joi, un pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care va include și rachete aer-sol pentru F-16

Rachetele JSOW utilizează diverse focoase (AGM-154A/145 BLU-97; AGM-154A-1, AGM-154B, AGM-154C,BLU-111, șase submuniții P3I BLU-108) / Foto: Rachetă JSOW pregătită pentru integrarea pe un F-35 / Sean Potter/ U.S. Marine Corps
Rachetele JSOW utilizează diverse focoase (AGM-154A/145 BLU-97; AGM-154A-1, AGM-154B, AGM-154C,BLU-111, șase submuniții P3I BLU-108) / Foto: Rachetă JSOW pregătită pentru integrarea pe un F-35 / Sean Potter/ U.S. Marine Corps

Statele Unite ale Americii ar putea anunța mâine un alt pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Acesta va include rachete pentru avioanele F-16.

Potrivit surselor publicației Vocea Americii, costul total al armelor incluse în noul pachet va fi de până la 375 de milioane de dolari. Acesta va fi cel mai mare pachet pentru Ucraina din SUA din luna mai.

Unul dintre oficiali a declarat reporterilor că pachetul va include rachete pentru ca F-16 să lovească ținte terestre. Astfel de rachete vor permite F-16 ucraineni să opereze departe de linia frontului și de sistemele de apărare aeriană inamice.

Este, probabil, vorba despre rachetele la care făcea referire publicația Politico, acum câteva zile, când anunța că SUA iau în considerare să trimită Ucrainei o rachetă cu rază medie de acțiune pentru noua sa flotă F-16, ca parte a unui pachet de ajutor militar de 375 de milioane de dolari.

Sistemul de arme de tip Joint Standoff Weapon (JSOW) este capabil să lovească ținte la distanțe de peste 110 de kilometri, cu opțiunea de a folosi un focos de 225 kg.

JSOW este o armă care poate fi lansată de la distanțe medii (peste 110 km) și utilizează un sistem de navigație GPS, inerțială, infraroșu. Un număr de țări au obținut JSOW, inclusiv Australia, Canada, Finlanda, Grecia, Țările de Jos, Polonia, Arabia Saudită, Singapore, Turcia și Emiratele Arabe Unite.

Racheta JSOW este folosită pentru a ataca ținte fixe și mobile, cum ar fi avioane parcate, camioane, blindate sau depozite de rachete.

În plus, pachetul va include cel mai probabil muniție pentru HIMARS, bărci de patrulare și vehicule blindate, precum și obuze de 155 mm și 105 mm, rachete pentru sisteme TOW, a adăugat oficialul.

O astfel de asistență va fi oferită în cadrul autorității de reducere a armelor a președintelui. În acest caz, armele sunt trimise în Ucraina din stocurile americane.

După cum au raportat oficialii americani, acest pachet este încă în stadiul de finalizare și poate fi schimbat. Ajutorul este trimis prin mecanismul Presidential Drawdown Authority (PDA), care permite transferul armelor direct din depozitele din SUA.

Pachetul va fi anunțat înaintea întâlnirilor președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski cu președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden și cu vicepreședintele SUA și candidatul la președinție al Partidului Democrat, Kamala Harris.

Amintim că pe 6 septembrie, Departamentul de Apărare al SUA a anunțat că un nou pachet de ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina acoperă rachete de apărare aeriană, muniție pentru sisteme de rachete și artilerie, vehicule blindate și arme antitanc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel