SUA trimite Ucrainei un nou pachet militar de 2,3 mld. Blinken: În zilele următoare, vor fi noi decizii privind apărarea aeriană a Ucrainei

 NASAMS / Ramstein Legacy 2024 , NATO
NASAMS / Ramstein Legacy 2024 , NATO

Din SUA vor ajunge alte 2,3 miliarde ca ajutor militar acordat Ucrainei în arme și rachete.

Secretarul american al Apărării a anunțat un nou pachet de ajutor de securitate de 2,3 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Anunțul lui Austin a venit în timpul unei întâlniri la Washington cu ministrul ucrainean al apărării Rustem Umerov.

Noul pachet de ajutor militar conține arme antitanc, interceptoare și muniție pentru sistemul Patriot, dar și pentru alte sisteme de apărare aeriană.

 

El a remarcat că succesul Ucrainei este dat de capacitatea de a „să țină pe picioarele proprii” în probleme militare, economice și democratice. În același timp, pe termen scurt, unul dintre factorii cheie ai succesului ucrainean este un sistem puternic de apărare antiaeriană, a asigurat Blinken.

Politicianul a subliniat că Ucraina trebuie să-și dezvolte o bază industrială solidă și o economie puternică. Pentru ca acesta, este necesar să se asigure o apărare aeriană care să protejeze facilitățile în care se fac investițiile.

„Lucrăm la asta, cred că vor fi mai multe știri despre asta în perioada următoare, înainte de summitul NATO de săptămâna viitoare”, a asigurat secretarul de stat al SUA.

Premierul ucrainean Denis Shmîhal spunea zilele trecute că Ucraina va primi sisteme de apărare aeriană și rachete pentru ei . Acestea vor fi furnizate de Statele Unite și alte opt țări europene.

„Partenerii internaționali ne-au ascultat. Am reușit să-i convingem că întărirea apărării antiaeriene a Ucrainei este prima prioritate. Prin urmare, avem rezultate concrete atât din activitatea președintelui, cât și a întregii echipe ucrainene”, a menționat premierul.

Italia va transfera al doilea sistem SAMP-T, care este capabil să intercepteze rachete balistice, România va furniza sistemul Patriot, iar Germania va transfera sistemele Patriot, IRIS-T și Gepard.

Amintim că Financial Times a scris despre negocierile dintre Statele Unite, Israel și Ucraina privind furnizarea a până la opt sisteme de apărare aeriană Patriot (pe care Israelul a început deja să le scoată din uz) către Kiev. Cinci surse familiare cu situația au spus că se discută un posibil acord între miniștri și înalți oficiali din cele trei țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel