SUA suspectează că Rusia dezvăluie Beijingului vulnerabilitățile armelor americane de mare precizie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansatorul HIMARS construit de Lockheed Martin lansează o rachetă GMLRS în timpul unui test la White Sands Missile Range, New Mexico
Lansatorul HIMARS construit de Lockheed Martin lansează o rachetă GMLRS în timpul unui test la White Sands Missile Range, New Mexico

O comisie bipartizană a Congresului SUA a cerut luni Casei Albe să dezvăluie detalii despre dacă Rusia împărtășește informații cu China despre cum să învingă armele americane folosite pe câmpul de luptă din Ucraina, arată Reuters.

Reversul medaliei în privința furnizării de arme americane de mare precizie este că tehnologia occidentală este acum scanată de ruși. Moscova, se pare, că face schimb de informații cu partenerii chinezi, relevă un document văzut de Reuters.

Într-o scrisoare către consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan, comitetul restrâns al Camerei Reprezentanților pentru China a avertizat că ajustările pe care le face Armata Federației Ruse pe câmpul de luptă - ca răspuns la anumite sisteme de arme americane - sunt împărtășite și Chinei. Este vorba, în special, de contramăsurile rusești de război electronic împotriva munițiilor de mare precizie ale SUA.

„Ar trebui să anticipăm și să acționăm, într-adevăr, pornind de la ipoteza că Rusia transmite către RPC (Republica Populară Chineză) informații despre vulnerabilitățile sistemelor de arme americane și aliate, dar și despre modalitățile de contracarare a acestora”, au scris președintele republican al comisiei, John Moolenaar, și democratul Raja Krishnamoorthi.

Parlamentarii au citat rapoarte din mass-media și think tank-uri despre sprijinul Chinei pentru industriile militare ale Rusiei și „nivelurile alarmante de adaptare rusă” care au subminat eficiența mai multor sisteme de arme americane nespecificate.

Ei i-au cerut lui Sullivan să evalueze capacitatea Rusiei de a atenua și de a contracara armele americane desfășurate în Ucraina și măsura în care Moscova a împărtășit „lecțiile învățate” cu China, precum și orice eforturi militare chineze de a oglindi inovațiile militare rusești.

 

China, "promovată" la statutul de facilitator decisiv al efortului de război al Rusiei

NATO a descris săptămâna trecută China drept „facilitatorul decisiv ” al efortului de război al Rusiei și a cerut Beijingului, care a intrat într-un parteneriat „fără limite” cu Moscova cu câteva zile înainte de invazia sa în Ucraina în 2022, să nu mai susțină războiul Rusiei.

China a răspuns considerând părtinitoare comentariile NATO și a afirmat anterior că sprijinul său pentru Rusia este un comerț normal.

Unii analiști susțin că membrii NATO ai Europei trebuie să-și intensifice capacitatea de a face față provocărilor europene de securitate pentru a permite SUA să se concentreze asupra amenințărilor pe care le prezintă China, inclusiv disputa asupra Taiwanului, insula democratică pe care Beijingul o pretinde drept teritoriu.

Kremlinul a spus că armele americane destinate câmpului de luptă, inclusiv rachetele ATACMS cu rază lungă de acțiune și tancurile Abrams, nu vor schimba situația câmpului de luptă, deoarece forțele armate ruse se adaptau în mod constant la noile tipuri de arme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel