SUA și UK au introdus sancțiuni împotriva hackerilor chinezi care au spart e-mailurile politicienilor și oficialilor

Washingtonul a acuzat șapte hackeri chinezi de conspirație și fraudă cibernetică, ca parte a unei operațiuni cibernetice de 14 ani, condusă de la Beijing.

SUA și Marea Britanie introduc sancțiuni împotriva hackerilor chinezi , în urma dezvăluirilor privind atacurile de hacking asupra politicienilor, jurnaliştilor și companiilor, care s-au întins pe mai mulți ani.

Americanii susțin că ținta unor campanii sofisticate au fost dizidenții chinezi și criticii politicii chineze, relatează TheGuardian.

Guvernul chinez este acuzat că se află în spatele acestor atacuri de hacking. Guvernul SUA a acuzat China că derulează un „program de hacking elaborat și invaziv” de mai bine de un deceniu.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a subliniat că această operațiune majoră de hacking arată până unde poate merge guvernul chinez pentru a-și intimida criticii.

Guvernul SUA a anunțat luni sancțiuni împotriva hackerilor chinezi, Marea Britanie a sancționat deja doi hackeri și o companie falsă legată de grupul chinez de spionaj hacking APT31 (care mai este numită și Zirconium, Judgment Panda sau Violet Typhoon).

La rândul său, prim-ministrul britanic Rishi Sunak a subliniat că China „se comportă din ce în ce mai asertiv” și că reprezintă cea mai mare amenințare la adresa securității economice britanice. Este corect să luăm măsuri pentru a ne proteja, ceea ce facem, a spus premierul britanic.

 

Cine se află în spatele atacurilor cibernetice și cine au fost vizați

 

Americanii au acuzat doi cetățeni chinezi de operațiuni cibernetice împotriva instalațiilor militare și energetice. Atacatorii operau ca parte a grupului de hacking APT 31, acuzat ca având legături cu statul chinez. „APT 31 a vizat o gamă largă de înalți oficiali guvernamentali americani și consilierii acestora, care fac parte integrantă din sistemul de securitate națională din SUA”, se arată în comunicatul de presă.

Hakerii sunt acuzați că fac parte dintr-o operațiune cibernetică de 14 ani care a „vizat criticii, companiile și oficialii politici din SUA și străinătate”. Printre altele, au trimis peste 10.000 de e-mailuri cu link-uri de urmărire ascunse care au oferit APT 31 acces la informațiile dorite, inclusiv locațiile și adresele IP ale țintelor lor. E-mailurile au fost trimise oficialilor din întreaga lume care au criticat politicile Chinei. Printre altele, țintele au fost angajații Casei Albe și membrii staff-ului de campanie republican și democrat.

Marea Britanie a anunțat că a anunțat sancțiuni împotriva hackerilor care au spart o bază de date cu informații despre zeci de milioane de alegători britanici deținute de Comisia Electorală.

Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru spionajul cibernetic al parlamentarilor care au criticat public China în 2021. Hackerii au folosit adrese de e-mail false pentru a le scrie persoanelor de contact. Ei sunt parlamentari și membri ai Alianței Interparlamentare pentru China, un grup internațional care își propune să contracareze influența tot mai mare a Chinei și să cheme Beijingul pentru încălcări ale drepturilor omului.

Beijingul a răspuns îndemnând pe toată lumea să prezinte dovezi. Problemele de securitate cibernetică nu ar trebui politizate, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Lin Jian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel