SUA și Germania au împiedicat Rusia să îl asasineze pe directorul companiei germane Rheinmetall: Care ar fi motivele planificării asasinatului?

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Directorul general al companiei Rheinmetall, Armin Papperger. Sursa Foto: RND.
Directorul general al companiei Rheinmetall, Armin Papperger. Sursa Foto: RND.

Statele Unite și Germania au dejucat un plan rusesc de asasinare a directorului general al Rheinmetall, un important producător de arme care aprovizionează Ucraina, potrivit CNN. Serviciile americane de informaţii au dezvăluit la începutul acestui an că guvernul rus plănuia să îl asasineze pe Armin Papperger, directorul general al unui puternic producător german de armament. CNN relatează acest lucru, citând cinci oficiali americani și occidentali familiarizați cu acest caz.

Aceste surse au declarat că tentativa de asasinat a făcut parte dintr-o serie de planuri rusești de a asasina directori din industria de apărare din întreaga Europă care sprijină eforturile militare ale Ucrainei.

Rheinmetall furnizează arme și echipamente Ucrainei în cadrul contractelor cu guvernul german, cum ar fi tancuri Leopard, sisteme și obuze de artilerie, dar și multe alte echipamente militare. Compania a deschis deja o fabrică în Ucraina și a declarat anterior că intenționează să deschidă cel puțin patru fabrici de producție în țară în total.

CNN a declarat că nici ambasadele Rusiei sau Germaniei din SUA nu au răspuns la o solicitare pentru a oferii un punct de vedere cu privire la aceste informaţii.

Un purtător de cuvânt al Rheinmetall a declarat că "măsurile necesare sunt întotdeauna luate în consultare regulată cu autoritățile de securitate".

Oficialii serviciilor de informații occidentale ar fi avertizat cu privire la creșterea operațiunilor de sabotaj rusești în Europa, care au fost adesea clasificate sub umbrela operațiunilor hibride.

Planul de asasinare a lui Armin Papperger a fost cel mai elaborat. Când americanii au aflat despre el, au informat Germania, ale cărei servicii de securitate au reușit să îl protejeze pe Papperger și să perturbe planurile rușilor. 

Un înalt oficial al guvernului german a confirmat că Berlinul fusese avertizat de Statele Unite cu privire la planurile rusești.

Papperger era o țintă clară: compania sa, Rheinmetall, este cel mai mare și mai de succes producător german de obuze de artilerie de 155 mm, care au devenit o armă esenţială pe frontul din Ucraina. 

În următoarele săptămâni, compania va deschide o uzină de producție de vehicule blindate în Ucraina, ceea ce, potrivit unei surse familiarizate cu informațiile, este un motiv de îngrijorare profundă în Rusia. 

Consiliul Național de Securitate al SUA a refuzat să comenteze existența planului rusesc și a avertismentului german. Însă purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson, a declarat: "Intensificarea campaniei de subversiune a Rusiei este un lucru pe care îl luăm extrem de în serios și asupra căruia ne-am concentrat intens în ultimele câteva luni".

Anterior, susținătorii mișcării extremiste de stânga RAF au declarat că în noaptea de 29 aprilie au incendiat casa de vară a directorului general al Rheinmetall, Armin Papperger, acuzându-l că "profită" de vânzările de arme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel