SUA se alătură Israelului: Biden ordonă doborârea rachetelor lansate de Iran, iar un oficial american cere ca rafinăriile iraniene de petrol să fie lovite

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Celulă de criză la Casa Albă după ce Iranul a atacat Israelul. Photo source: Joe Biden
Celulă de criză la Casa Albă după ce Iranul a atacat Israelul. Photo source: Joe Biden

Casa Albă declară că președintele american Joe Biden a convocat o întâlnire cu vicepreședintele Kamala Harris și consilierii lor pentru securitate națională pentru a discuta despre ceea ce era la momentul respectiv atacul iminent al Iranului asupra Israelului. Declarația Casei Albe este emisă după ce atacul a început deja. „Ei au trecut în revistă stadiul pregătirilor SUA pentru a ajuta Israelul să se apere împotriva acestor atacuri și pentru a proteja personalul american din regiune”, afirmă Casa Albă într-un comunicat.

Președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris au monitorizat atacul iranian împotriva Israelului din camera de criză a Casei Albe și au primit actualizări constante de la echipa lor de securitate națională, au declarat marți oficialii.

Citeşte şi: Iranul lansează rachete spre Israel, afirmă IDF (Video): Iranienii ar fi lansat în jur de 200 de rachete

Președintele SUA a ordonat armatei americane să sprijine apărarea Israelului împotriva atacurilor iraniene și să doboare rachetele care țintesc Israelul.

Anterior, înainte de începerea atacului, Biden a declarat că SUA erau pregătite să ajute Israelul să se apere împotriva atacului cu rachete iraniene.

De asemenea, Joe Biden a declarat că SUA sunt pregătite să protejeze personalul american din regiune.

De asemenea, înainte de începerea atacului cu rachete, Pentagonul a declarat că secretarul apărării Lloyd J. Austin a vorbit cu ministrul israelian al apărării Yoav Gallant pentru a discuta despre amenințarea unui atac iranian iminent împotriva Israelului.

Un purtător de cuvânt a declarat că au vorbit despre consecințe grave „în cazul în care Iranul alege să lanseze un atac militar direct împotriva Israelului”.

Una dintre primele reacții din partea unui oficial american din Congres a venit din partea senatorului republican din Carolina de Sud, Lindsey Graham, care a numit atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului un „punct de cotitură” și a cerut un răspuns.

„Aș îndemna administrația Biden să coordoneze un răspuns pe masură cu Israelul, începând cu capacitatea Iranului de a rafina petrolul”, a spus Graham într-o declarație, potrivit ABCNews.

Oficialul american a cerut ca rafinăriile de petrol să fie „lovite și lovite puternic”.

Președintele Biden avea programată o convorbire telefonică cu rabinii înaintea marii sărbători evreiești, dar Casa Albă a declarat că această convorbire a fost amânată.

De asemenea, Donald Trump a intervenit în legătură cu atacul cu rachete lansat marți de Iran asupra Israelului, publicând o declarație apocaliptică și incoerentă în care a declarat că lumea „arde și scapă de sub control”.

„Nu avem niciun lider, nimeni nu conduce țara”, a postat fostul președinte, cu nonșalanță, pe Truth Social.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel