SUA încă nu văd oportunitatea ca Ucraina să lovească în adâncimea teritoriului Rusiei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Rachetă ATACMS / Foto: Lockheed Martin
Rachetă ATACMS / Foto: Lockheed Martin

Împreună cu șefii agențiilor americane de apărare și securitate, coordonez zilnic acțiunile cu privire la Ucraina și nu văd nevoia de a lovi adânc în Rusia cu arme americane cu rază lungă de acțiune, a declarat președintele american Joe Biden la o conferință de presă în Washington.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist despre dacă va susține cererea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, de a permite utilizarea armelor americane cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte militare adânc în Rusia, Biden a răspuns că forțele armate ale SUA nu văd fezabilitatea acestui lucru.

„I-am permis lui Zelenski să folosească arme americane în regiunile de graniță ale Rusiei. Ar trebui să o limităm? De exemplu, dacă Zelenski, și nu este cazul, ar avea ocazia să efectueze lovituri asupra Moscovei, asupra Kremlinului? Are sens? Nu. Întrebarea este cum să folosească cel mai bine armele pe care le are, armele pe care i le dăm”, a spus Biden, citat de Vocea Americii (VOA).

El a adăugat că SUA au oferit Ucrainei mai multe capabilități de lovitură cu rază lungă, precum și mai multe capabilități defensive.

În fiecare zi, administrația americană decide cât de departe se poate merge cu armele americane, datorită situației aflată într-o permanentă evoluție.

„Forțele noastre armate și eu urmăm sfatul șefului meu de stat major și al secretarului apărării și al ofițerilor noștri de informații și decidem în fiecare zi ce ar trebui și ce nu ar trebui să se facă, cât de departe pot merge. Și asta are sens”, a declarat președintele Biden la o conferință de presă după rezultatele celui de-al 75-lea summit al NATO.

”Obținerea de către Ucraina a permisiunii de a lovi adânc, va da rezultate instantaneu”

Cu o zi înainte, Zelensky a răspuns la întrebarea VOA despre dacă Statele Unite au ridicat restricțiile privind utilizarea armelor sale de către armata ucraineană pentru a lovi adânc în Rusia: „Lucrăm la asta”.

În timpul discursului său la Institutul Ronald Reagan din Washington, președintele Ucrainei a mai spus că permisiunea SUA de a lovi ținte militare pe teritoriul rusesc cu arme americane a ajutat Ucraina să oprească ofensiva rusă asupra Harkovului.

Și acum forțele de apărare ucrainene au nevoie de ridicarea în continuare a restricțiilor pentru a proteja și alte orașe ucrainene. Potrivit lui Zelenski, aceasta va da un „rezultat instantaneu”, așa că Kievul așteaptă o astfel de decizie din partea aliaților occidentali.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel