Știrea a venit la câteva zile după ce administrația Biden ar fi trimis Congresului SUA un raport clasificat privind strategia sa pentru războiul din Ucraina. Momentan, după cum precizează şi mass-media americană, nu sunt disponibile detalii publice despre plan.
Casa Albă discută despre cel mai bun mod de a ajuta Kievul în următoarele patru luni, indiferent de cine câștigă alegerile, a scris Wall Street Journal.
Deciziile includ ridicarea eventuală a unor restricții privind utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident împotriva țintelor din interiorul Rusiei, o măsură ale cărei detalii ar fi în curs de finalizare.
Principalii consilieri ai președintelui american „nu își fac iluzii” că Ucraina va putea câștiga războiul înainte de sfârșitul mandatului lui Biden, dar nu presează Kievul să poarte discuții de pace cu Rusia și nici nu „încearcă să dicteze” planurile de pe câmpul de luptă, au declarat oficialii americani pentru ziarul Wall Street Journal.
„(Scopul este de a) îmbunătăți poziția strategică a Ucrainei în cea mai mare măsură posibilă de acum și până la sfârșitul mandatului”, a declarat un înalt oficial al administrației Biden.
Potrivit oficialilor americani, administrația Biden dorește ca Ucraina să se concentreze pe oprirea avansului rusesc în estul țării de-a lungul liniilor de luptă actuale. Aceștia sunt îngrijorați de faptul că, prin trimiterea de trupe pentru a desfășura o operațiune în regiunea Kursk din Rusia, Kievul „și-a dispersat prea puțin forțele și s-a lăsat vulnerabil în est”, a raportat WSJ.
În timp ce Moscova a susținut că a recucerit 10 așezări până la 12 septembrie, Pentagonul a declarat că contraofensiva împotriva forțelor ucrainene în regiunea Kursk este „marginală” în acest stadiu.
Recenta contraofensivă a Moscovei împotriva forțelor ucrainene din regiunea rusă Kursk este „marginală” în acest stadiu, a declarat pe 12 septembrie purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul maior Pat Ryder.
Rusia a lansat recent un contraatac în regiunea regiunea Kursk, care a fost parțial ocupată de forțele ucrainene de la începutul incursiunii transfrontaliere din 6 august.
Ministerul rus al Apărării a susținut că soldații ruși au recâștigat controlul asupra a 10 așezări începând cu 12 septembrie.
„Ceea ce am văzut este că unitățile rusești au început să încerce să desfășoare un fel de contraofensivă în regiunea Kursk. În acest stadiu, aș spune că este un eveniment marginal, dar pe care, evident, îl urmărim cu mare atenţie”, a declarat Ryder.
Potrivit lui Ryder, Ucraina ar trebui să fie dotată cu capacitățile necesare pe linia frontului, cum ar fi vehicule blindate și muniție de artilerie, pentru a putea descuraja orice operațiuni rusești în alte părți ale câmpului de luptă, inclusiv în regiunea Kursk.
Vorbind despre contraatacul Rusiei, președintele Volodimir Zelenski a declarat că „totul decurge conform planului nostru”.
De asemenea, președintele a declarat anterior că teritoriile confiscate în timpul operațiunii Kursk fac parte din „planul de victorie” al Kievului, pe care dorește să îl prezinte SUA în septembrie.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News