O asemenea inovație ar permite Forțelor Speciale din Statele Unite să utilizeze armamentul chiar și când acesta este scufundat. Ar fi un pas uriaș în condițiile în care gloanțele tradiționale sunt ineficiente sub apă. Dacă în aer gloanțele tradiționale lovesc ținta cu viteză foarte mare, în condiții de mediu subacvatic, acestea încetinesc iar în câțiva metri se opresc.
Dar potrivit celor de la Defense One și Popular Mechanics, compania DSG Technologies dezvoltă un nou tip de glonț subacvatic care, cu ajutorul bulelor de gaz reușește să accelereze sub apă. O tehnologie identică este utilizată și de torpila Shkval VA-111 a Rusiei care reușește sub apă să parcurgă distanțe de cinci ori mai mari decât topilele convenționale.
Noile gloanțe vor putea fi folosite de personalul Forțelor Speciale din SUA și vor avea aceeași eficiență fie că glonțul este tras de sub apă către o țintă subacvatică, fie acesta este tras din apă către o țintă aflată la suprafață. Sursa citată amintește că, spre deosebire de arma de asalt APS a Rusiei care este eficientă sub apă dar nu și la suprafață, noile glonațe americane vor avea aceeași eficiență în ambele medii.
VIDEO - Tragere sub apă cu glonț clasic care se oprește la puțin timp de la lansare:
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News