SUA caută sisteme suplimentare de apărare antiaeriană pentru Ucraina, dar războiul nu poate fi purtat fără calcule economice

S.I. Catalin |
Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ucraina nu poate aștepta până la sfârșitul războiului pentru a-și construi economia, așa că Statele Unite investesc acum în dezvoltarea economiei ucrainene. Acest lucru a fost declarat de consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, în cadrul Forumului Global Impact, care a avut loc la 3 iunie, la Washington, DC.

El a spus că Statele Unite "lucrează în mod constant pentru a găsi și achiziționa sisteme suplimentare de apărare aeriană" pentru a ajuta Ucraina sa se protejeze de atacurile rusești.

,,Dar, pe de altă parte, nu poți lupta într-un război, un război de agresiune pe care vecinul tău l-a început și îl duce pe teritoriul tău, dacă nu ai economia necesară pentru a crea resursele necesare pentru a-ți menține soldații pe linia întâi", a explicat Sullivan.

El a adăugat că "ideea că putem susține cumva armata, dar nu și economia, neagă tot ceea ce știm despre desfășurarea unei campanii militare eficiente".

,,Așadar, cu sprijinul unor oameni precum Penny Pritzker (n.r. reprezentantul specială a Statelor Unite pentru redresarea economică a Ucrainei) și alții care se gândesc foarte bine împreună cu partenerii lor ucraineni la ceea ce putem face pentru a planta semințele pentru această viitoare oportunitate și la modul în care aceste semințe vor înflori chiar și în mijlocul războiului, aceasta este o mare prioritate pentru noi", a explicat oficialul american.

Acesta a precizat că acesta este motivul pentru care finanțarea pentru asistența nemilitară acordată Ucrainei a fost inclusă în legea de 95 de miliarde de dolari privind asistența aliaților americani. După cum a relatat Voice of America, proiectul de lege prevede un ajutor de 26,38 miliarde de dolari pentru Israel, 8,12 miliarde de dolari pentru regiunea Indo-Pacific și 60,84 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Din aceste aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 23,2 miliarde de dolari vor fi folosite pentru refacerea stocului de arme americane furnizate forțelor armate ucrainene, 11,3 miliarde de dolari vor fi folosite pentru a finanța operațiile militare americane în curs de desfășurare în regiune, 13,8 miliarde de dolari vor fi alocate pentru achiziționarea de sisteme avansate de arme și alte echipamente de apărare, iar 9 miliarde de dolari vor fi împrumutate guvernului ucrainean.

Presa ucraineană relatează că Ucraina ar putea majora semnificativ ratele principalelor taxe anul viitor. În special, se intenționează creșterea taxei militare de la 1,5% la 5%, care va fi plătită la vânzarea de bunuri imobiliare și la cumpărarea de bunuri de lux.

Astfel de măsuri vor contribui la echilibrarea bugetului și vor permite menținerea în continuare a armatei, iar partenerii internaționali insistă asupra revizuirii normelor fiscale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel