Cotidianul, care citează oficiali americani din domeniul apărării, a afirmat că US Cyber Command, comandamentul cibernetic american, foloseşte mesaje directe către indivizi aflaţi în spatele campaniilor de influenţare în încercarea de a-i descuraja să răspândească informaţii false.
Deşi Statele Unite nu ameninţă în mod direct niciun individ, sancţiunile şi inculpările anterioare ar putea ajuta la descurajarea agenţilor ruşi odată ce aceştia realizează că au fost identificaţi, conform New York Times.
Serviciile de informaţii americane au concluzionat că entităţi susţinute de Kremlin au intervenit în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016 în sprijinul candidatului republican Donald Trump, o acuzaţie pe care Moscova şi liderul de la Casa Albă au respins-o în mod repetat. Oficiali ai serviciilor de informaţii americane au declarat că Moscova rămâne o ameninţare pentru alegerile din SUA.
Guvernul american a acuzat vinerea trecută un cetăţean rus că a jucat un rol financiar într-un plan sprijinit de Kremlin de a purta un ,,război informaţional" împotriva Statelor Unite, inclusiv încercări de a influenţa alegerile de luna viitoare pentru Congres.
US Cyber Command a trimis de asemenea echipe în Europa pentru a ajuta aliaţii SUA să lupte împotriva amestecului Moscovei, au declarat oficiali pentru cotidianului american.
Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, aflat în această săptămână la Moscova pentru discuţii, le-a spus luni oficialilor ruşi că amestecul Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA a provocat neîncredere între cei doi aliaţi.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News